De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 13 januari 2018

Treant: Ouderenzorg Treant verder versterkt

Ouderenzorg Treant verder versterkt
Internist Ouderengeneeskunde Arisja Mauritz (33 jaar) komt de vakgroep Geriatrie van Treant Zorggroep verder versterken. Kwetsbare ouderen met een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen kunnen bij Mauritz terecht voor onderzoek en behandeling.
Lees verder

Meer ruimte en comfort voor bewoners Veltman
Bewoners van Treant-locatie Veltman  in Weiteveen krijgen meer ruimte en comfort. De afgelopen 8 maanden zijn h iervoor zijn er in en rondom Veltman veel aanpassingen gedaan. Vandaag namen naasten, omwonenden en bezoekers een kijkje in de eerste vernieuwde kamers van Veltman en de aanbouw waar 20 bewoners al sinds oktober wonen. Twee bewoners onthulden samen met voorzitter Carla van de Wiel nieuwe namen voor de vernieuwde afdelingen. Naar verwachting is de gehele renovatie in september 2018 gereed.
Lees verder

Treant Zorggroep blijft op zoek naar oplossingen kindergeneeskunde/verloskunde Emmen
Op 13 december heeft de raad van bestuur van Treant Zorggroep bekend gemaakt dat de klinische afdelingen Verloskunde en Kindergeneeskunde in Emmen tijdelijk sluiten per 18 december 2017. Wegens een tekort aan kinderartsen kon op deze locatie geen veilige en kwalitatief goede zorg meer geboden worden. De zorg is vanaf 18 december overgenomen door ziekenhuislocaties Bethesda (Hoogeveen) en Refaja (Stadskanaal). In enkele gevallen zijn andere ziekenhuizen in onze regio ingeschakeld.
Lees verder

Operatiekamercomplex Refaja opnieuw in gebruik genomen
Het nieuwe operatiekamercomplex van ziekenhuislocatie Refaja is opnieuw in gebruik genomen. Het complex werd begin vorig jaar geopend, maar moest kort daarna worden gesloten omdat er insecten gesignaleerd werden.
Lees verder

Publiekslezing over slaapapneu
Slapen kan doodvermoeiend zijn! Mensen met slaapapneu, dus een verstoorde ademhaling tijdens de slaap, hebben vaak diverse klachten. Bijvoorbeeld slaperigheid overdag, concentratieverlies en soms hartkloppingen. Bovendien is er vaak sprake van snurken, wat tot relatieproblemen kan leiden. De klachten nemen vaak langzaam toe. Treant Zorggroep organiseert op dinsdag 6 februari een gratis publiekslezing, voor iedereen die meer wil weten van slaapapneu en snurken.
Lees verder