De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

zaterdag 20 januari 2018

Treant: Bijzonder concert in de Paasbergen

Bijzonder concert in de Paasbergen
Vandaag kunnen bewoners, vrijwilligers en medewerkers van woonwijkcentrum De Paasbergen rekenen op een bijzonder optreden: de Diva's en Divo's van Stichting Diva Dichtbij  bieden via een  persoonlijk concert verlichting en geluk. Het is niet de eerste keer dat Treant kennis maakt met de stichting: in december vorig jaren genoten patiënten van o.a. de verpleegafdeling Chirurgie en Orthopedie van ziekenhuislocatie Scheper van een intieme voorstelling. Senior verpleegkundigen Mirjam en Petra van de verpleegafdeling: "Patiënten vonden het erg mooi en ontroerend. Er konden verzoeknummers aangevraagd worden. Veel nummers van vroeger kwamen naar boven zoals het kleine café aan de haven.  Een patiënt reageerde er erg emotioneel op, het lied deed hem aan bepaald moment terugdenken. Het was mooi om te zien wat muziek met de patiënt/mens doet.  We vonden het een mooie afleiding voor de patiënten. Het doorbreekt de beladenheid van een ziekenhuisopname. "
Lees verder

Snellere diagnose dankzij nieuwe scanner
Een betere beeldkwaliteit en minder straling. Dat zijn de belangrijkste voordelen van de nieuwe CT-scanner die ziekenhuislocatie Refaja van Treant Zorggroep sinds kort rijk is. Dankzij de nieuwe scanner kunnen dokters nog beter en sneller een diagnose bepalen. Hierdoor kan de behandeling van de patiënt sneller gestart worden.
Lees verder

Chirurgen Treant Zorggroep vieren vijfjarig bestaan gefuseerde vakgroep
Deze maand is het vijf jaar geleden dat de chirurgen van Treant Zorggroep zich fuseerden tot een vakgroep. Zij liepen daarmee een jaar vóór op de officiële fusie van de separate organisaties. In de afgelopen jaren is het de vakgroep gelukt de historische verschillen snel te overwinnen en zijn ze een hechte club geworden.
Lees verder

Volgweek Sanne Schra op Instagram
Lees verder

Vakgroep Dermatologie Treant na uitbreiding compleet
Onlangs is dermatoloog Chantal Theunissen gestart bij de vakgroep Dermatologie van Treant Zorggroep. Met de komst van Theunissen is het dermatologieteam van Treant compleet en bestaat het team nu uit zes dermatologen.
Lees verder