De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 11 januari 2018

Selma Tromp en Laura van Geest in raad van toezicht ETZ

 
Selma Tromp en Laura van Geest in raad van toezicht ETZ
De raad van toezicht van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis is uitgebreid met twee nieuwe leden: Selma Tromp en Laura van Geest.
Lees verder

Sentean lanceert alles-in-één ziekenhuisapp
De nieuwe app van Sentean geeft ziekenhuispatiënten meer controle over hun verblijf in het ziekenhuis en maakt zorg efficiënter.
Lees verder

Blokhuis: weg met taboe op depressie
Lees verder

'ZoekBoekZorg is de nieuwe Booking.com van de zorg'
De pilot ZoekBoekZorg.nl voor echografie bij de huisarts is een succes. Het proefproject dat vorig jaar in Den Haag is gestart, wordt nu uitgebreid.
Lees verder

Pfizer lanceert innovatiefonds neurowetenschappen
Lees verder

Koelingsmethode moet reperfusieschade bij hartinfarct beperken
Het Catherina Ziekenhuis heeft in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en LifeTec Group een koelingsmethode ontwikkeld die reperfusieschade bij een hartinfarct moet beperken. Zes Europese hartcentra doen mee aan vervolgonderzoek om na te gaan welke gezondheidswinst de methode oplevert voor de patiënt.
Lees verder

Zbc's voeren rechtszaak tegen VGZ en Menzis om niet-gecontracteerde zorg
De Stichting Handhaving Vrije Artsenkeuze is samen met aangesloten zbc's een proefproces gestart tegen zorgverzekeraars VGZ en Menzis. Zij willen dat de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg omhoog gaat.
Lees verder

Yvo van Schaik commissaris Ommelander Ziekenhuis
Yvo van Schaik is benoemd als lid van de raad van commissarissen van het Ommelander Ziekenhuis Groningen.
Lees verder