De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

vrijdag 12 januari 2018

PW: Met StiPCO naar de herregistratie

Met StiPCO naar de herregistratie
Bezig met de herregistratie als openbaar apotheker? StiPCO biedt uitkomst. Met de scholingsvorm 'toetsing' bijvoorbeeld. "StiPCO-scholingen focussen juist op die competenties die verplicht zijn."
Lees verder

Ziekenhuiszorg
"Ik moet de hele dag goed blijven opletten, anders gaat het niet goed met me", zei de jonge vrouw, die met een infuus in de lift van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch stond, tegen haar moeder. De vrouw had naar eigen zeggen medicatie gekregen van een verpleegkundige, waarna een collega enige tijd later dezelfde medicatie wilde geven omdat dat volgens haar nog niet was gebeurd.
Lees verder

Keuze TCA voor oudere met depressie kan beter
Nederlandse apotheken verstrekten in 2017 aan 300.000 mensen minstens één keer een tricyclisch antidepressivum. Bijna 40% van hen is 65 jaar of ouder. Binnen die leeftijdsgroep verdient nortriptyline de voorkeur. Ontwikkelingen sinds de kwaliteitsmeting over 2016 laten zien dat er ruimte is voor verbetering.
Lees verder

Slim sms'je helpt kind op tijd ICS-inhalatie te nemen
Therapieontrouw staat bij veel kinderen een goede astmabehandeling in de weg. Actief opsporen van therapieontrouwe patiënten, elektronisch monitoren van inhalatietherapie en het gericht versturen van herinneringsberichten kan de therapietrouw helpen verbeteren, concludeert Erwin Vasbinder op basis van zijn promotieonderzoek.
Lees verder