De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 19 januari 2018

PW: Apotheker Ziekenhuisfarmacie bij de KNMP (M/V) (36-40 uur per week)

Apotheker Ziekenhuisfarmacie bij de KNMP (M/V) (36-40 uur per week)
Durf jij de uitdaging aan om de patiëntenzorg in het ziekenhuis naar een hoger plan te trekken? Dan bieden wij een functie waarin jij het verschil kunt maken! Het Geneesmiddel Informatie Centrum (GIC) is het kennisinstituut geneesmiddelen van de Apothekersorganisatie KNMP. Het GIC ontwikkelt en vernieuwt betrouwbare en praktische geneesmiddelinformatie- en adviezen, zoals de medicatiebewaking van de G-Standaard, het naslagwerk Informatorium Medicamentorum en patiëntvoorlichting via www.apotheek.nl.
Lees verder

RIVM: verbeteringen off-labelgebruik noodzaak
Off-labelgebruik van geneesmiddelen voorziet in een behoefte, maar kan op meerdere punten worden verbeterd, blijkt uit onderzoek van het RIVM. In een nieuw standpunt heeft het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) bepaald dat huisartsen bij off-label niet hoeven te overleggen met de apotheker als zij voorschrijven volgens een NHG-richtlijn.
Lees verder

Manager Payer & Care solutions bij GSK
Als Manager Payer & Care solutions ontwerp, ontwikkel en implementeer je innovatieve zorgprojecten. Daarnaast signaleer je nieuwe initiatieven en trends en anticipeer je hierop. Hiervoor ga je duurzame partnerships aan met key stakeholders zoals KNMP, NHG, SIR, Winap en LHV. Dit ten behoeve van de optimale positionering van GSK en haar productportfolio binnen de zorg waardeketen.
Lees verder

Sneller advies van CBG aan Hartstichting
Door onbekendheid met de regels voor vergunningverlening van medicijnen verlopen de vertaling en ontwikkeling van onderzoek soms onnodig traag. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en de Hartstichting gaan samenwerken om medicijnen sneller bij de patiënt te krijgen.
Lees verder