De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

maandag 8 januari 2018

Problemen in Engelse zorg; Brexit speelt een rol

 
Problemen in Engelse zorg; Brexit speelt een rol
De afgelopen weken konden tienduizenden operaties in het Verenigd Koninkrijk niet doorgaan. De oorzaak is onder meer een personeelstekort dat wordt toegeschreven aan de Brexit.
Lees verder

Rijnstate ziet enorme daling herdeclaraties door horizontaal toezicht
Sinds dit jaar werkt Rijnstate overal in de organisatie volgens de principes van horizontaal toezicht. Dat werpt nu al vruchten af, zegt Sandra Hermsen, manager Compliance & Risk van Rijnstate.
Lees verder

Bruins: vrijwillig eigen risico wordt niet verlaagd
Minister Bruno Bruins geeft geen gehoor aan de oproep van zorgverzekeraars om het vrijwillige eigen risico in te perken.
Lees verder

Onderzoek borstimplantaten maakt gebruik van PALGA-database
Vrouwen met een borstimplantaat hebben een 400 keer grotere kans op een zeldzame vorm van lymfeklierkanker. Dat blijkt uit gegevens van de PALGA-database met alle verslagen van Nederlandse pathologieonderzoeken sinds 1990.
Lees verder

Helene Wüst vertrekt bij IJsselheem en gaat naar Erasmus
Bestuurder Helene Wüst vertrekt per 1 juli 2018 bij Woonzorgconcern IJsselheem in de regio Zwolle. Ze wordt programmadirecteur bij de Erasmus School of Health Policy & Management.
Lees verder

Enthousiasme over evidence-based training MijnKoers
De online evidence-based training MijnKoers die ex-kankerpatiënten ondersteunt bij het stoppen van roken of het minder consumeren van alcohol, lijkt op het eerste oog een succes. Dat concludeert het Trimbosinstituut in een tweede onderzoek.
Lees verder

Bestuursvoorzitter Chris Fonteijn vertrekt bij de ACM
Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter van de Autoriteit Consument & Markt, heeft vandaag aangekondigd dat hij bij de ACM gaat vertrekken. Hij stopt op 1 mei 2018.
Lees verder

IGJ geeft Psycho Informa strenge waarschuwing
De IGJ heeft Psycho Informa Instellingen B.V. een aanwijzing opgelegd. Volgens de IGJ schiet de instelling 17 van de 26 vermelde punten tekort op het gebied van governance, personeel en dossier.
Lees verder