De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

vrijdag 12 januari 2018

NVH: Format complicatie- en necrologiebespreking ontwikkeld

Format complicatie- en necrologiebespreking ontwikkeld
Format complicatie- en necrologiebespreking ontwikkeld Hoewel het voeren van complicatie- en necrologiebesprekingen is opgenomen in de normerings- en waarderingssytematiek van de kwaliteitsvisitaties, ontbrak tot op heden een format vanuit de NVvH. Inmiddels heeft de werkgroep Audit (onder voorzitterschap van prof. dr. D. A. Legemate) een dergelijk format ten behoeve van de analyse en bespreking ontwikkeld. U vindt dit formulier via deze link (alleen voor leden).
Lees verder

Deel 1 en 2 richtlijn Borstkanker gepubliceerd
Deel 1 en 2 richtlijn Borstkanker gepubliceerd Deel 1 en 2 van de richtlijn Borstkanker zijn vanaf heden beschikbaar via Oncoline. Met betrekking tot deel 3 bent u momenteel nog in de gelegenheid om commentaar te leveren via deze link (alleen voor leden).
Lees verder

Chirurgische anatomie van het hoofd-halsgebied
Chirurgische anatomie van het hoofd-halsgebied Datum: 14 en 15 juni 2018 Locatie: LUMC, Gebouw 2 zaal TO-22 en snijzaal. Einthovenweg 20 te Leiden Organisator: Boerhaave nascholing Voor meer informatie klik hier.
Lees verder

ACNES-netwerk
ACNES-netwerk Vanuit de werkgroep buikwandchirurgie zal een landelijk netwerk worden opgericht van artsen, met name chirurgen, die betrokken zijn bij de diagnostiek en behandeling van patienten met buikwandpijn, zoals ACNES. Als u wilt deelnemen aan dit netwerk, dan kunt u dit kenbaar maken via r.roumen@mmc.nl onder referentie: ACNES-netwerk. Voor meer informatie wordt verwezen naar onderstaande bijlage.   
Lees verder