De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

maandag 22 januari 2018

Nursing: Discussie over beroepstitels laait opnieuw op

 
Discussie over beroepstitels laait opnieuw op
Veel verpleegkundigen doen een laatste poging om iets aan de nieuwe beroepstitel regieverpleegkundige te veranderen, getuige de vele reacties op de internetconsultatie over de herziene Wet BIG. De minister gaat de suggesties onderzoeken.
Lees verder

Pensioen in zicht?
Voor een artikel in Nursing zijn we op zoek naar verpleegkundigen die tot hun pensioen hebben doorgewerkt of vlak voor hun pensionering staan. Ken je iemand of ben je zelf zo iemand, mail naar nursing@bsl.nl en we nemen heel graag contact met je op!
Lees verder

'Leeftijdsgrens nachtdienst oprekken'
Er heerst onrust over het voornemen van de umc's om de leeftijdsgrens voor nachtdiensten op te rekken. Vakbond NU'91 is mordicus tegen.
Lees verder

Verpleegkundige aandachtspunten bij rectumcarcinoom
Bij rectumkanker krijgt een groot deel van de patiƫnten een curatieve behandeling. Deze bestaat meestal uit een operatie, soms voorafgegaan door bestraling al dan niet aangevuld met chemotherapie. Waar bestaat de verpleegkundige begeleiding na de operatie uit? Een selectie van je taken.
Lees verder

Onderzoek: protocol high-risk medicatie slecht nageleefd
Het protocol High Risk Medicatie wordt slechts door een op de vijf verpleegkundigen goed uitgevoerd, zo blijkt uit onderzoek.
Lees verder

Let op bijwerkingen bij geneesmiddelengebruik
Typ A bijwerkingen Type A Bijwerkingen komen het meeste voor. Het zijn voorspelbare bijwerkingen door de directe relatie met de farmacologisch actieve stof, en meestal beschreven in de bijsluiter. De kans op een zuivere type A bijwerking neemt toe bij een hoge dosering. Voorbeelden zijn: hematomen bij gebruik van laag gedoceerd acetylsalicylzuur en sufheid bij […]
Lees verder

Tuchtrechter schrapt verpleegkundige deels uit BIG voor ontucht
Een kinderverpleegkundige die al eerder strafrechtelijk is vervolgd voor ontucht met een minderjarige, is nu door de tuchtrechter ook gedeeltelijk uit het BIG-register geschrapt.
Lees verder