De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

dinsdag 9 januari 2018

NPCF: Minister maakt werk van samen beslissen

Minister maakt werk van samen beslissen
Minister Bruins van Zorg komt met een campagne om samen beslissen in de spreekkamer nog verder onder de aandacht te brengen van dokter en patiënt. Hij heeft dat gezegd tijdens een overleg in de Tweede Kamer.
Lees verder

Campagne nodigt uit om samen te beslissen
Een dikke voldoende krijgt de campagne Betere zorg begint met een goed gesprek. Deze campagne is samen met patiënten en medisch specialisten in 2016 ontwikkeld. Het doel van de campagne was bijdragen aan de bekendheid van het belang om samen te beslissen in de spreekkamer.
Lees verder

Eerste publicatie over 'Van landelijk naar lokaal'
Patientenfederatie Nederland, Movisie en PGO-support hebben in 2017 een gezamenlijk project uitgevoerd. Doel van dit project was om een antwoord te geven op de vraag hoe landelijke patiëntenorganisaties belangenbehartiging kunnen organiseren in deze tijd waarin veel taken overgaan van landelijke overheid naar lokale instellingen.
Lees verder

Ook zorgverzekeraars willen dat eigen risico in de zorg omlaag gaat
De roep om het eigen risico in de zorg te verlagen wordt steeds groter. Nadat Patiéntenfederatie Nederland in het najaar politiek en zorgverzekeraars bestookte met plannen om iets aan het te hoge eigen risico te doen, roeren de verzekeraars zich nu ook zelf. Rond de jaarwisseling riepen zorgverzekeraar DSW en de koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland de politiek op om het eigen risico...
Lees verder