De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 24 januari 2018

Moet helft bevolking preventief behandeld worden voor hart- en vaatziekten?

Moet helft bevolking preventief behandeld worden voor hart- en vaatziekten?
Indien de nieuwe richtlijnen van de European Society of Cardiology (ESC) uit 2016 voor de preventie van hart- en vaatziekten strict zouden worden toegepast, dan zou bijna de helft van de volwassen bevolking een of andere behandeling moeten krijgen.
Lees verder

Kalkoen met sinaasappelsaus en gemarineerde rode kool
Een gerecht met heel veel kruiden en heel veel smaak.
Lees verder

Wat te doen bij rugpijn? Nieuwe richtlijnen Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg
Wat te doen bij rugpijn? Voor deze 'kwaal van de eeuw' wordt een brede waaier aan oplossingen aangeboden. Als u last hebt van rugklachten, is de kans groot dat u al allerlei behandelingen hebt uitgeprobeerd, op eigen initiatief of op advies van uw kinesitherapeut, arts, osteopaat, ... en dit met wisselend succes.
Lees verder

Informatie over teken voor kinderen
Ongeveer een kwart van alle tekenbeten wordt opgelopen door kinderen van 0 tot en met 17 jaar. Een uitzending van het Nederlandse kinderprogramma Topdoks brengt de problematiek op een voor kinderen interessante manier onder de aandacht. Teken worden mooi in beeld gebracht net als levende Borrelia bacteriƫn die Lyme veroorzaken.
Lees verder

Welke maatregelen hebben het meest effect om alcohol in het verkeer terug te dringen?
Alcohol blijft de belangrijkste oorzaak van dodelijke verkeersongevallen in Europa. Maatregelen om het alcoholgebruik te verminderen zijn veel effectiever dan andere maatregelen zoals bijvoorbeeld snelheidsbeperkingen, rijbewijs met punten enzovoort.
Lees verder