De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 13 januari 2018

Infosessie: ‘Het hart: risicofactoren en bescherming’

Infosessie: 'Het hart: risicofactoren en bescherming'
Hart- en vaatziekten blijven de voornaamste doodsoorzaak in ons land. In België overlijden dagelijks bijna 90 mensen aan hart- en vaataandoeningen – ongeveer 31.000 per jaar om precies te zijn.
Lees verder

Nieuwe gezondheidsenquête mét medisch onderzoek
In 2018 komt er een nieuwe gezondheidsenquête bij de Belgen. Deze keer niet alleen met vragenlijsten, maar ook met een medisch onderzoek bij 1.100 landgenoten. Zo wil Minister Maggie De Block het beleid nog beter afstemmen op de gezondheidsnoden.
Lees verder

Een handig wistjedatje voor in de keuken: hoe gebruik je aluminiumfolie?
Moet de matte of de glanzende kant naar boven? Veel mensen gebruiken aluminiumfolie niet altijd op de juiste manier.
Lees verder

Studenten, lees deze tips nu er nog tijd is
Het grote gevaar in de blokperiode? Denken dat je nog zeeën van tijd hebt. Of omgekeerd: panikeren dat je nooit klaar geraakt. Het resultaat is vaak hetzelfde: je stelt het studeren uit en dan kom je pas echt in de problemen.
Lees verder

Licht verhoogde kans op borstkanker met minipil en hormoonspiraaltje
Vrouwen die hormonale anticonceptie gebruiken hebben tot 20 procent meer kans op borstkanker dan vrouwen die dit niet doen. Ook de minipil en het hormoonhoudende spiraal geeft een licht verhoogde kans op borstkanker. Dat blijkt uit een groot onderzoek bij 1,8 miljoen Deense vrouwen tussen 15 en 49 jaar dat gepubliceerd werd in het New England Journal of Medicine.
Lees verder