De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 11 januari 2018

Hoe kunt u cataract voorkomen?

Hoe kunt u cataract voorkomen?
Cataract komt meestal voor op oudere leeftijd als gevolg van een normaal verouderingsproces van het oog. Maar het kan ook op jongere leeftijd voorkomen. Dan is het meestal een gevolg van een stofwisselingsziekte, een andere oogaandoening, een ongeval of het gebruik van bepaalde geneesmiddelen.
Lees verder

Tien tips om griep te voorkomen of niet verder te verspreiden
Griepcommissaris Marc Van Ranst waarschuwt: "Vanaf vandaag verspreiden we de griep. Over drie weken kan één op de tien Vlamingen besmet zijn." Geen handen geven en niet kussen, voorkomt dat je ziek wordt of de griep verspreidt. Maar kent u ook deze tips?
Lees verder

Begin het jaar goed met het gratis Precon Dieetplan.
Eén van de meest voorkomende voornemens voor het nieuwe jaar is voor velen ongetwijfeld afslanken. Na de rijkelijke maaltijden van de voorbije feestdagen is het logisch dat mensen bewuster over voeding nadenken. De goede voornemens verdwijnen echter vaak heel snel op de achtergrond. <a href=&aposhttp://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=adlink&adlk_id=3449&apos>Vraag hier uw gratis dieetplan aan.</A>
Lees verder

Longfibrose : oorzaken en behandeling
De longen zorgen voor de zuurstofopname voor het hele lichaam. Soms wordt die zuurstofopname verstoord door bindweefselvorming, ook wel littekenvorming of fibrose genoemd. Door het littekenweefsel wordt de longinhoud kleiner.
Lees verder

Pasta met eryngii, kerstomaten, rucola en lente-ui
Eryngii is een zeer decoratieve en smaakvolle paddenstoel. Hij past uitstekend als garnituur of in saus bij vlees en wild, maar is evenals de oesterzwam ook een waardige vleesvervanger. Ook bij een romige pasta en witte vis of schelp- en schaaldieren doet hij het goed.
Lees verder