De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

woensdag 10 januari 2018

Gehandicaptenzorg: Onderzoek naar ‘vergeten slachtoffers’ in instellingen in Tweede Wereldoorlog

Onderzoek naar 'vergeten slachtoffers' in instellingen in Tweede Wereldoorlog
Hoe gingen instellingen binnen de gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg tijdens de Tweede Wereldoorlog om met hun patiënten? Dat onderzoeken het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie en de Universiteit Utrecht in opdracht van brancheorganisaties VGN en GGZ Nederland.
Lees verder

Congres en prijs voor verbinding tussen gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg
Hoe krijg je meer verbinding tussen de geestelijke gezondheidszorg en de verstandelijk gehandicaptenzorg? Daarover gaat een nieuw congres dat op 19 april plaatsvindt in de Hogeschool van Gent. Ook wordt er een prijs uitgereikt voor initiatieven op dit gebied. Organisaties kunnen hiervoor tot 1 februari hun motivatie inzenden.
Lees verder

Meer plezier in je werk door 'epidemie' van vriendelijkheid
Ben jij al bekend met de estafette-actie van Compassion for Care: de week van de vriendelijkheid in de zorg? Samen met jouw team doe je drie keer per dag iets vriendelijks en dat een week lang. Daarna geef je het stokje door, aan een ander team in de zorg, bijvoorbeeld. Of aan een collega op een locatie elders. Zodat de vriendelijkheid zich verspreidt als een epidemie. Een enthousiaste deelnemer...
Lees verder

Begeleiders gehandicaptenzorg: meer echt contact en verbinding in 2018
Wat was jouw moment in het afgelopen jaar waarin je echte verbinding voelde met die ander? Die momenten maken het werk in de verstandelijk gehandicaptenzorg, schrijft columniste Margreet Pereboom. Haar wens voor 2018: meer van dit soort momenten en écht contact tussen begeleiders en mensen met een verstandelijke beperking.
Lees verder

Seksuoloog over 'seksverslaafde' man met licht verstandelijke beperking*
Yuri weet het zeker: "Ik ben seksverslaafd. Ik moet de hele dag aan seks denken. Ik kijk vaak pornofilmpjes en masturbeer elke dag." De nieuwe Klik-columniste en seksuoloog Welmoed Visser vertelt over haar gesprek hierover met Yuri, een vriendelijke, zachtaardige man met een licht verstandelijke beperking. | Illustratie Josje van Koppen
Lees verder