De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

woensdag 10 januari 2018

Gehandicaptenzorg: Het Grote Geldfeest voor jongeren met een verstandelijke beperking

Het Grote Geldfeest voor jongeren met een verstandelijke beperking
Zaterdag 3 februari 2018 lanceert de stichting Leer zelf online de nieuwe website Snapjegeld.nl, speciaal gemaakt voor jongeren met een verstandelijke beperking. Om dit te vieren organiseren zij die dag het 'Grote Geldfeest', waar jongeren gratis kunnen leren over omgaan met geld.
Lees verder

Mensen met autisme interpreteren emotiegeuren anders
Mensen met autisme hebben over het algemeen moeite om sociale signalen te 'lezen'. Vaak wordt gedacht dat zij gelaatsuitdrukkingen verkeerd interpreteren. Onderzoekers van het Israƫlische Weizmann Institute of Science hebben ontdekt dat de reukzin daar ook een rol in speelt.
Lees verder

Oog voor ouders van kinderen met een beperking*
Ouders van kinderen met een beperking worden soms overspoeld door de zorg, regelzaken en emoties. Er is meer begrip en verbinding nodig tussen professionals en ouders zodat zij en hun kinderen beter geholpen zijn. Het boek 'Oog voor jou' geeft suggesties voor wat ouders moeten weten, durven en doen wanneer hun kind veel zorg vraagt. Professionals vinden in dit boek inzichten om kinderen en hun...
Lees verder

Controle op afstand bij verdwalen van cliƫnt*
Joop houdt van wandelen. Hij wandelt graag en veel om gewoon lekker bezig te zijn, maar ook om rustig te worden. Als hij daarbij in het drukke verkeer belandt, levert dit nog wel eens gevaarlijke situaties op. Arts verstandelijk gehandicapten Monique Doeswijk-van der Wolf schrijft hoe een technologisch hulpmiddel Joost meer veiligheid geeft en helpt om zijn vrijheid te behouden.
Lees verder

Praten over medische beslissingen met kwetsbare ouderen met een beperking
Onderzoekers van het RadboudUMC hebben een gespreksmodel voor ouderen met meerdere chronische aandoeningen ontwikkeld om met hen te overleggen over medische beslissingen. Er is inmiddels een aangepaste versie van het model voor hulpverleners in de langdurige zorg van kwetsbare ouderen met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking.
Lees verder