De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 11 januari 2018

Een inspirerend 2018 gewenst

Bekijk de nieuwsbrief online

Cursusagenda

19 januari
Mindfulness voor zorgprofessionals
(8 dagdelen)

14 maart 
Inleiding ziekenhuisfinanciën
(2 dagen)

15 maart 
Basics van management en beleid
(3 dagen)

12 april
Besturen medische staf revalidatie-instellingen
(2 dagen)

26 april
Masterclass startende opleider
(1 dag)

6 september
Ethiek van leven en zorgen
(9 dagdelen)

10 september
Management voor medici
(40 dagdelen in 8 modules)

2 oktober
Mindfulness voor zorgprofessionals
(8 dagdelen)

18 oktober
Medisch management in het ziekenhuis
(9 dagen)

28 november
Medisch leiderschap voor opleiders
(10 dagdelen in 4 modules)

AMS op Facebook
AMS op LinkedIn
AMS op Twitter

Wij wensen u een inspirerend 2018!

Bij de start van het Academisch jaar op 4 september 2017 hebben wij de aanwezige docenten en andere betrokkenen bij de Academie gevraagd naar hun inspiratiebronnen. Dit leverde een lijst met bezielende leestips op, die wij graag met u delen.

LEES VERDER

Cursussen uitgelicht

Er is nog plaats bij diverse cursussen die dit jaar gepland staan. Zie ook de cursusagenda.

Management voor medici

In deze postdoctorale leergang wordt u grondig voorbereid op management- en bestuurstaken waarmee een medicus in de ontwikkeling van zijn/haar carrière te maken kan krijgen. Evert-Jan de Kruijf, internist in Ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede, volgde de leergang 'Management voor medici'. Hij vertelde ons waarom hij deelnam en wat hij er aan gehad heeft.

LEES VERDER

Inleiding in de ziekenhuisfinanciën

De beknopte cursus Inleiding ziekenhuisfinanciën is bestemd voor elke medisch specialist, al dan niet met taken als medisch manager, met interesse in de bedrijfseconomie van het ziekenhuis en de vakgroep. Aan het eind heeft u overzicht over en inzicht in de voornaamste vraagstukken rond de financiering van de medisch specialistische zorg, alsmede in de bedrijfsvoering van zorgafdelingen c.q. -ondernemingen. Zo kunt u kritisch participeren in bedrijfseconomische analyses en besluitvorming bij RVE's of zorgondernemingen.

INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Basics van management en beleid

In deze inleidende cursus maakt u onder andere kennis met actuele ontwikkelingen in de zorg, de financiering van de medisch specialistische zorg, organisatievormen van ziekenhuis en medische staf en kwaliteitsbeleid. Er is hierbij gelegenheid tot het inbrengen van eigen casuïstiek.

INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Besturen medische staf revalidatie-instellingen

Dit programma is een variant van de algemene cursus Medische staf en ziekenhuismanagement, toegesneden op de medische staven van revalidatieinstellingen. Een team van ervaren docenten behandelt algemene ontwikkelingen in de zorg, organisatie en besturing van een medische staf, ontwikkeling van visie en (kwaliteits-)beleid en onderlinge samenwerking in het bestuur en de vakgroep, alles toegespitst op de medische staf in de revalidatie. Er is veel ruimte voor de onderlinge uitwisseling van ervaringen.

INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Medisch leiderschap voor opleiders

Marijke Eurelings, neuroloog en opleider in het Spaarne Gasthuis, organiseerde samen met de Federatie een inspiratiesessie voor opleiders als opwarmer voor de training Medisch leiderschap voor opleiders. Zij vertelt waarom opleiders deel zouden moeten nemen aan de uitdagende training Medisch leiderschap voor opleiders.

LEES VERDER

Bent u startend opleider?

Dan is de

MASTERCLASS STARTENDE OPLEIDER

wellicht iets voor u. In één dag komt alles aan bod wat u als startende opleider zou moeten weten: De belangrijkste wet- en regelgeving, de rol van de diverse betrokken partijen rondom medische vervolgopleidingen en de toepassing van regels op praktische zaken in uw opleiding. Verder krijgt u inzicht in de rol en taken van de Centrale Opleidingscommissie en wat zij voor u als opleider kan betekenen.

Academie op Facebook

De Academie is ook te vinden op Facebook. Volg onze pagina https://www.facebook.com/academiemedischspecialisten/ voor het laatste cursusnieuws, interessante artikelen en sfeerimpressies. 

Share
Tweet
Forward
De Academie voor Medisch Specialisten is een samenwerkingsverband van:
Copyright ©  Academie voor Medisch Specialisten 2018

Uitschrijven van deze nieuwsbrief    Voorkeuren aanpassen