De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

dinsdag 23 januari 2018

Borstkanker: online therapie voor vermoeidheid werkt

 
Borstkanker: online therapie voor vermoeidheid werkt
Een online therapie voor vermoeidheid na borstkanker blijkt te werken. Driekwart van de patiënten is na afloop van de therapie niet langer ernstig moe.
Lees verder

Borstkanker: Online therapie voor vermoeidheid werkt
Een nieuwe online therapie voor vermoeidheid na borstkanker blijkt te werken. Driekwart van de patiënten is na afloop van de therapie niet langer ernstig moe.
Lees verder

Jos Aartsen komt terug op 'leegroof'uitspraak
De bestuursvoorzitter van het UMCG heeft niet willen zeggen dat verpleeghuizen het personeel wegroven bij de ziekenhuizen. Dat is helemaal verkeerd overgekomen, zegt hij: 'Ons personeel gaat echt niet weglopen naar het verpleeghuis.'
Lees verder

Mona Keijzer: 12 miljoen naar digitale start-ups
De ministeries van VWS en Economische Zaken investeren 12 miljoen in startende ondernemingen die innovatieve zorgtechnologie ontwikkelen via de Seed Capital-regeling
Lees verder

Patiënten niet tevreden over Wmo en jeugdzorg
De toegang tot Wmo en jeugdzorg via de gemeente verloopt voor veel mensen moeizaam en de ondersteuning is lang niet altijd passend.
Lees verder

Minister negeert essentie RVS-advies zorginkoop
De Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving wilde met haar rapport over zorginkoop een nieuwe weg inslaan. Minister Bruins gaat hier niet in mee: hij wil het zorgstelsel niet aanpassen. Bruins schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder

'Wearables verbeteren de gezondheid niet'
Het is maar de vraag of wearables een bijdrage leveren aan een algehele verbetering van de gezondheid. Wel is er resultaat bij specifieke aandoeningen. Dat blijkt uit onderzoek van het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles.
Lees verder

Digitale toegankelijkheid in zorg moet beter
Digitale toegankelijkheid voor mensen met een functiebeperking kan beter, aldus het rapport van Accessibility. 'Uit dit onderzoek blijkt dat er nog een wereld te winnen is', aldus Erik Gerritsen, secretaris-generaal van VWS.
Lees verder