De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

woensdag 10 januari 2018

Blog Rob: ‘Palliatieve ziekenhuiszorg: verpleegkundige aan zet’

 
Blog Rob: 'Palliatieve ziekenhuiszorg: verpleegkundige aan zet'
Palliatieve zorg in ziekenhuizen stond de afgelopen maanden volop in de belangstelling. Deze werkt mede opgewekt door het onderzoek van Radboudumc IQ Healthcare, VUmc en IKNL waarover onder meer Zorgvisie uitgebreid schreef. Daaruit bleek dat medisch-specialisten nog volop in de behandelstand staan en nauwelijks aan palliatieve zorgverlening toekomen. De bijna tot Bekende Nederlander uitgegroeide...
Lees verder

Blog Hugo: 'Professionele distantie'
Een hand op de schouder. Een begripvolle blik. Even bij de patiënt zitten in plaats van gehaast doorlopen. Wat als we de distantie een beetje laten varen, oppert Hugo.
Lees verder

Blog Hugo: 'Professionele nabijheid'
In de documentaire Nachtzuster brengt een aantal patiënten een ode aan verpleegkundigen die hen door moeilijke momenten hebben geleid. Meestal was de doorslaggevende interventie eenvoudig. Een hand op de schouder. Een begripvolle blik. Even bij de patiënt zitten in plaats van gehaast doorlopen. Wat als we de distantie een beetje laten varen, oppert Hugo.
Lees verder