De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

vrijdag 12 januari 2018

3 vragen ondersteunen kinderen in spreekkamer

 
3 vragen ondersteunen kinderen in spreekkamer
Stichting Kind en Ziekenhuis heeft het initiatief genomen om de campagne '3 Goede vragen' van Patiëntenfederatie Nederland uit te breiden met vragen voor kinderen. Met behulp van de vragen kunnen kinderen en hun naasten zich beter voorbereiden op een gesprek met een arts of een andere zorgprofessional.
Lees verder

Zorgtrends 2018: verschuiving naar gezondheidsmanagement
Om zorgprofessionals een overzicht te schetsen van de laatste technologische ontwikkelingen in het zorglandschap, is vandaag Zorg Enablers 2018 gepubliceerd.
Lees verder

Ziekenhuizen waarschuwen voor wachtlijsten
De wachtlijsten in ziekenhuizen zullen de komende jaren flink groeien. Daarvoor waarschuwen zes grote Nederlandse ziekenhuizen in een ingezonden brief in het AD.
Lees verder

Verloskundigen Amsterdam gaan in beroep tegen VUmc-AMC
De kortgedingrechter heeft de Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland in het ongelijk gesteld. Volgens de rechter heeft EVAA onvoldoende aannemelijk weten te maken dat de onderling gemaakte afspraken tot afdwingbare verplichtingen hebben geleid.
Lees verder

Spoedketen Zwolle wil ouderenzorg verbeteren
Acht zorginstellingen in de regio Zwolle starten vrijdag een proef om de acute zorg voor kwetsbare ouderen te verbeteren. Zorgalliantie Zwolle en het Regionaal Overleg Acute Zorgketen namen het initiatief, geïnspireerd door een pilot in de regio Amsterdam.
Lees verder

Operatiecomplex Flevoziekenhuis gaat op de schop
Het operatiecomplex van het Flevoziekenhuis wordt ingrijpend gemoderniseerd en krijgt vier nieuwe operatiekamers.
Lees verder

'1,9 miljard euro besparen op ziekenhuizen is dromerij'
De besparing van 1,9 miljard euro op de curatieve zorg leidt tot wachtlijsten, spanning in de spreekkamer en verlies aan kwaliteit van zorg, waarschuwen Bart Berden en Hans Feenstra.
Lees verder

Fusie Stichting ZONBOOG is 'goede slag' voor eerstelijnszorg patiënt
Door de fusie van Stichting ZONBOOG ontstaan meer mogelijkheden om patiënten zo lang mogelijk eerstelijnszorg te verlenen in diens omgeving.
Lees verder