De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 2 december 2017

Treant: Treant werkt samen aan betere overgang tussen ziekenhuis en thuis

Treant werkt samen aan betere overgang tussen ziekenhuis en thuis
Een betere overgang van zorg in het ziekenhuis en zorg thuis is het doel van de samenwerking die de naam 'Transmurale Zorgbrug' (TZB) draagt. Twee├źntwintig ziekenhuizen en thuiszorgorganisaties in Groningen en Drenthe ondertekenden vandaag verdergaande samenwerking. Met als doel het verder verbeteren van zorg voor kwetsbare ouderen.
Lees verder

Column 'The doctor wint, de dokter verliest' in gezondheidsbijlage Gezondheid & Co
Deze week is in de gezondheidsbijlage Gezondheid & Co van NDC Mediagroep de column van SEH-arts en medisch manager SEH  Trea Sandjer (51) te lezen: 'The doctor wint, de dokter verliest'. Als SEH-arts werkt ze op de spoedeisende hulp in Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal. Ook doet ze incidenteel dienst bij evenementen. In haar werk maakt ze veel mee.
Lees verder

Geriatrisch spreekuur Hoogeveen weer opgestart begin 2018
Vanaf 1 maart 2018 kunnen oudere pati├źnten op ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen weer terecht voor een geriatrisch spreekuur. De komst van een nieuwe internist ouderengeneeskunde maakt dat mogelijk. Dat schrijft Treant Zorggroep in een brief aan gemeenten in de regio.
Lees verder

Ziekenhuisonderzoek Elsevier scores 2017
Ieder jaar in november publiceert weekblad Elsevier een overzicht van prestaties van Nederlandse ziekenhuizen. In 2017 zijn de scores voor Treant iets veranderd. De totaalscore voor locatie Bethesda in Hoogeveen zakt van 3 bolletjes in 2016 naar 2 in 2017. Locatie Refaja (Stadsknaal) laat een aantal verbeteringen zien, al blijft het eindoordeel 1 bolletje van maximaal 4. Dat is en blijft ook het eindoordeel van locatie Scheper in Emmen.
Lees verder