De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 2 december 2017

Tergooi: Huiswerk voor Tergooi

Huiswerk voor Tergooi
De accreditatie van het NIAZ (Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg) wordt voor Tergooi nog niet verlengd. Hoewel de kwaliteit van zorg goed is, beoordeelt het toetsingsinstituut dat het ziekenhuis de sturing op kwaliteit nog beter kan vastleggen in de dagelijkse processen. Tergooi is al begonnen de noodzakelijke verbeteringen door te voeren, zodat de NIAZ-Qmentum accreditatie in de loop van volgend jaar alsnog behaald kan worden.
Lees verder

Gezondheidsstudio Tergooi: Gezond eten en drinken – een leven lang?
Dat een baby anders eet en drinkt dan een bejaarde lijkt logisch maar wat gebeurt in de tussentijd? De levensfases vormen de rode draad voor het gesprek 'Gezond eten en drinken – een leven lang'. Hiermee besteedt de Gezondheidsstudio van Tergooi op woensdagavond 29 november aandacht aan gezond eten en drinken.
Lees verder

"Ik wil graag weer vliegen"
Twee pechvogels, twee ongelukkige valpartijen met forse impact. De vrachtwagenchauffeur breekt bij het in- en uitladen zijn elleboog en heeft nu noodgedwongen ander werk. De verkeersvlieger valt eerst op de ene, dan op de andere schouder en vliegt voorlopig niet. Eén ding hebben ze gemeen: ze zijn dik tevreden over de behandeling bij het Schouder- en Elleboogcentrum in Tergooi...
Lees verder

Tergooi in kopgroep beste ziekenhuizen
Tergooi behoort ook dit jaar weer tot de kopgroep van ziekenhuizen van Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek 'De beste ziekenhuizen van 2017' van Elsevier dat vandaag is gepubliceerd. Tergooi krijgt als eindoordeel over 2017 vier bolletjes, de maximale score. Wat betreft patiëntgerichtheid krijgt het ziekenhuis drie bolletjes, voor medische zorg krijgt Tergooi de maximale score, namelijk vier bolletjes. Het ziekenhuis staat hiermee voor het vierde achtereenvolgende jaar in de kopgroep van de beste ziekenhuizen van Nederland.
Lees verder