De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

maandag 4 december 2017

Stoppen met roken na hart- of vaatziekte verlengt leven met vijf jaar

Stoppen met roken na hart- of vaatziekte verlengt leven met vijf jaar
Rokers met een hart- of vaatziekte die stoppen met roken leven gemiddeld vijf jaar langer. En de kans op een volgende hart- of vaatziekte wordt met gemiddeld tien jaar uitgesteld. Dat lijkt uit een onderzoek aan het UMC Utrecht onder bijna 5.000 patiënten met hart- en vaatziekten, waarvan een derde rookte.
Lees verder

Niet Meetbaar = Niet Overdraagbaar Hiv niet overdraagbaar als het virus onmeetbaar is
De Nederlandse Hiv Vereniging lanceert een campagne over de overdraagbaarheid van hiv: n=n, niet meetbaar = niet overdraagbaar. De boodschap n=n houdt in dat een persoon met hiv die succesvol wordt behandeld, en bij wie het virus langer dan zes maanden niet meetbaar aanwezig is, hiv seksueel niet kan overdragen.
Lees verder

Kruipen de korte dagen ook in uw kleren?
Wist u dat 2 op 3 mensen in België een vitamine D-tekort hebben? Hoe staat het met uw vitamine D gehalte? Doe de test en ontdek hoe u op een veilige manier uw vitamine D gehalte op peil kan houden.
Lees verder

Quinoa springrolls
Ellen Charlotte Marie is de meest populaire Vlaamse foodie op Instagram. Ze combineert daar haar 2 passie's: gezond plantaardig koken en kleurrijke fotografie.
Lees verder

Hoe lang borstvoeding geven?
Uitsluitend borstvoeding is gedurende de eerste 4 à 6 levensmaanden de aanbevolen voeding voor alle zuigelingen, inclusief prematuurtjes. Borstvoeding heeft een positieve invloed op de gezondheid van moeder en kind.
Lees verder