De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

vrijdag 8 december 2017

PW: SLE: belimumab erbij effectief

SLE: belimumab erbij effectief
Toevoeging van belimumab aan standaardtherapie geeft verbetering bij matige tot ernstige systemische lupus erythematosus (SLE).
Lees verder

'Apotheker moet actiever zijn kennis en kunde tonen'
Om de informatievoorziening en beantwoording van vragen van reumapatiënten vanuit de apotheek te verbeteren, is het nodig dat patiënten meer duidelijkheid krijgen over de kennis die apothekers in huis hebben. Reumapatiënten zien de apotheek nu vooral als distributeur van geneesmiddelen, blijkt uit onderzoek van studenten van de Universiteit Utrecht.
Lees verder

Filistijnen
David tegen Goliath. David heette afgelopen weken Paul Lebbink, bereidend apotheker in Den Haag. Goliath, dat was de fabrikant van Orkambi. Vertex ging de media in als pars pro toto voor Big Pharma die over de ruggen van doodzieke patiënten torenhoge winstmarges boekt.
Lees verder

VZVZ ook in cassatie in het gelijk gesteld
De Hoge Raad heeft het cassatieberoep van de Vereniging Praktijk­houdende Huisartsen (VPH) op 1 december 2017 verworpen. Hiermee is bevestigd dat VZVZ volledig werkt binnen de kaders van wet- en regelgeving. Met deze uitspraak is een einde gekomen aan de gerechtelijke procedure die de VPH jarenlang voerde.
Lees verder