De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

maandag 4 december 2017

PW: Darzalex te duur voor GVS

Darzalex te duur voor GVS
Het Zorginstituut Nederland (ZIN) adviseert prijsonderhandelingen over daratumumab (Darzalex) tegen multipel myeloom. De door de fabrikant gehanteerde prijs is nu te hoog voor opname in het basispakket.
Lees verder

Hoge Raad bevestigt rechtmatigheid LSP
Het uitwisselen van gegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP) is aanvaardbaar omdat de patiƫnt daarvoor uit vrije wil toestemming geeft. Met deze uitspraak op 1 december heeft de Hoge Raad het cassatieberoep van de Vereniging van Praktijkhoudende Huisartsen (VPH) verworpen.
Lees verder

Potentieel vermijdbare sterfte niet gedaald
In de afgelopen jaren is de potentieel vermijdbare sterfte in ziekenhuizen niet verder gedaald: net als in 2012 speelde dit vorig jaar bij 3,1% van de sterfgevallen. Dat blijkt uit de vierde meting van de Monitor Zorggerelateerde schade van het NIVEL en het EMGO+ instituut.
Lees verder

Onverklaarde verschillen met acenocoumarol
Ondanks 25 meldingen over verschil in werkzaamheid zijn er geen aanwijzingen dat er iets mis is met acenocoumarol van Centrafarm.
Lees verder