De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

maandag 4 december 2017

NVZ: Patiëntveiligheid: verder dan ooit

Patiëntveiligheid: verder dan ooit

"De veiligheid in ziekenhuizen is aanmerkelijk verbeterd. Toch zijn er ook nog duidelijke aandachtspunten", zegt Cordula Wagner, bijzonder hoogleraar Patiëntveiligheid en directeur van onderzoeksinstituut Nivel. Wagner geeft haar visie op de ontwikkeling van patiëntveiligheid in Nederlandse ziekenhuizen in de wintereditie van het NVZ-magazine.  In een interview geeft ze aan waar volgens haar verdere verbeter mogelijkheden liggen.
 

Lees verder

NVZ: Ziekenhuizen werken verder aan patiëntveiligheid

Na een sterke daling in de jaren 2008-2012 is de vermijdbare sterfte in ziekenhuizen in 2016 niet verder gedaald. Dit blijkt uit de Monitor Zorggerelateerde Schade die vandaag door het NIVEL werd gepubliceerd.

Lees verder

Onderhandelaarsakkoord bereikt over AMS 2018

De NVZ, Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) en Federatie van Medisch Specialisten (FMS) hebben op 30 oktober 2017 een onderhandelaarsakkoord bereikt over de Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialist (AMS) in dienstverband.

Lees verder

Communicatiecongres 'Samen veranderen' overtrof verwachtingen

Ongeveer 70 communicatieprofessionals werkten op donderdag 23 november samen aan de verandertool. De behoefte aan een tool die je helpt omgaan met veranderingen, bleek groot.

Lees verder