De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 7 december 2017

Nursing: Hoe je als wijkverpleegkundige EBP aanzwengelt

 
Hoe je als wijkverpleegkundige EBP aanzwengelt
Ze staat in Nursing met een CAT over uniformjasjes en kruisbesmetting: wijkverpleegkundige Marieke Goris. 'Er was eerst weinig draagvlak voor EBP, maar nu stromen de onderzoeksvragen uit de teams binnen.'
Lees verder

3 vragen over de Kwaliteitsstandaard Complexe Wondzorg
Je kunt de kwaliteitsstandaard zien als een soort routekaart voor patiënten die een wond hebben. Het doel daarvan is meer duidelijkheid in de keten: wie doet wat in de wondzorg en wie is hoofdverantwoordelijk?
Lees verder

Hbo-v Fontys schrapt numerus fixus: 'Genoeg stageplaatsen'
Fontys hbo-v schrapt vanaf komend studiejaar haar numerus fixus. 'De enige reden dat we die hadden, was de beschikbaarheid van stageplaatsen'
Lees verder

Draagduur steunkous na trombose vaak onnodig lang
Die draagduur kan bij veel patiënten zelfs tot anderhalf jaar korter dan de richtlijn voorschrijft, blijkt uit onderzoek van het Maastricht UMC+.
Lees verder

Wederom record voor de Nursing Experience
De Nursing Experience (NX) trekt dit jaar met ruim 3.500 bezoekers het hoogste aantal bezoekers in de geschiedenis van het evenement.
Lees verder

Cursus voor mantelzorger wint Medische Inspirator prijs 2017
Het project 'Partner in Balans' heeft de Medische Inspirator Prijs 2017 gewonnen. Dit is een cursus speciaal voor partners van mensen met geheugenklachten.
Lees verder

Tips: zo zorg je dat je patiënt de medicatie inneemt
Hoe kun je als verpleegkundige ervoor zorgen dat je patiënt zijn medicatie op de juiste manier inneemt? We zetten de tips voor je op een rij.
Lees verder