De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

maandag 4 december 2017

Nederlanders betalen 100 euro teveel voor zorgverzekering

 
Nederlanders betalen 100 euro teveel voor zorgverzekering
Consumenten kunnen veel besparen op de basispolis die zorgverzekeraars aanbieden. Dat staat in een voorlopig onderzoeksrapport van de NZa en de ACM. Gemiddeld betalen Nederlanders 100 euro per jaar teveel.
Lees verder

'Kennis arts veroudert steeds sneller'
Een pleidooi voor kennisdeling in klinische netwerken en honorering van kennistoepassing om te zorgen dat patiƫnten de beste behandeling krijgen.
Lees verder

'Waardegedreven zorg is echt mijn thema'
Pieter de Bey gaat met zijn ervaring als adviseur in value based healthcare nu aan de slag als directeur van Santeon.
Lees verder

Philips-directeur: 'De zorg kan veel leren van de vliegtuigindustrie'
Philips Healthcare ontwikkelt steeds meer geavanceerde apparatuur voor de medische markt. Directeur Henk Valk ziet overeenkomsten met zijn vorige werkgever Fokker Aerospace. 'Je wilt ongelukken koste wat het kost voorkomen.'
Lees verder

Hans van der Schoot wordt nieuwe voorzitter STZ
Hans van der Schoot is benoemd tot voorzitter van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Hij zal de taken van de huidige voorzitter Marjanne Sint per 1 april 2018 overnemen.
Lees verder

'Gemeente kan meer doen tegen eenzaamheid'
De eenzaamheid groeit onder thuiswonende ouderen, blijkt uit onderzoek van het SCP. Gemeenten kunnen veel meer doen om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden, vindt Jan Romme van Stichting Gouden Dagen.
Lees verder

Hoge Raad: uitwisseling medische gegevens via LSP toegestaan
Uitwisseling van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP) is niet strijdig met de wetgeving op het gebied van de privacy. Dat blijkt uit een uitspraak van de Hoge Raad.
Lees verder

Annelien Bredenoord: 'Wees waakzaam met apps'
Apps en e-health kunnen onbedoeld verkeerd uitpakken. Daarom is het belangrijk om nieuwe producten zorgvuldig te evalueren voordat ze op de markt komen. Dat zegt hoogleraar ethiek en D66-senator Annelien Bredenoord.
Lees verder