De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 7 december 2017

KNMG: Districtsbijeenkomst: Lastig gesprek met je collega, 04-10-2017

Districtsbijeenkomst: Lastig gesprek met je collega, 04-10-2017
Een lastig gesprek met een collega? Hoe doe je dat? Dit onderwerp stond centraal bij de districtsbijeenkomst op 4 oktober. Tijdens deze avond sprak René Héman (voorzitter KNMG) over zijn eigen ervaringen en het basisdocument optimaal functioneren van artsen; een handvat waarmee het individueel functioneren op langere termijn kan worden geborgd en mogelijk verminderd functioneren tijdig kan worden gesignaleerd en worden omgebogen naar optimaal functioneren.
Lees verder

eHealth monitor 2017:  bewust keuzes maken
De eHealthmonitor 2017 focust op het benoemen van kansen en het bieden van handvatten voor het benutten van die kansen. Zoals voor zorgverleners het beter communiceren van nut en noodzaak richting patiënten.
Lees verder

De eerste stap naar een beter leven
Van opluchting naar perspectief. Joanneke Kuppens vertelt over haar werk als verslavingsarts KNMG bij ABS-artsen, het steunpunt voor artsen die kampen met problematisch middelengebruik.
Lees verder