De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 7 december 2017

IGZ: Jaarverslag Nationaal Preventie Mechanisme (NPM) 2016 gepubliceerd

Jaarverslag Nationaal Preventie Mechanisme (NPM) 2016 gepubliceerd
De rechten van mensen die in Nederland in hun vrijheid zijn beperkt worden over het algemeen gerespecteerd. Dat concludeert het Nederlandse Nationale Preventie Mechanisme (NPM) in haar jaarverslag over 2016.
Lees verder

Einde aanwijzing Medidental B.V. (Haarlem)
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) heeft de lopende aanwijzing bij Medidental B.V. beĆ«indigd. De inspectie legde de aanwijzing in oktober op. Medidental kreeg een maand de tijd om een aantal verbeteringen door te voeren. Dat is gebeurd.
Lees verder

Rapportage IMM-recepten voortaan digitaal
Apothekers kunnen voortaan hun In Manu Medici (IMM)-recepten digitaal laten inzien door Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.). Dit kan via een tool van de SFK, indien de apotheker daarvoor toestemming geeft. SFK en IGJ i.o. zijn het eens geworden over een methode om de SFK-gegevens te gebruiken om te voldoen aan de meldingsplicht van IMM-Opiumwetrecepten. IMM staat voor de recepten die rechtstreeks in handen komen bij de arts.
Lees verder