De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

maandag 4 december 2017

Gehandicaptenzorg: Terugblik op drie jaar passend onderwijs

Terugblik op drie jaar passend onderwijs
Het NPO Radio 1-programma Kwesties besteedde in de uitzending van zondag 26 november aandacht aan de Wet passend onderwijs. Scholen hebben sinds augustus 2014 zorgplicht. Kinderen met een 'rugzakje' kunnen sindsdien gewoon naar het reguliere onderwijs. Hierdoor zou het speciaal onderwijs kleiner worden. Kwesties praat met voor- en tegenstanders.
Lees verder

Werken met jezelf als begeleider in de gehandicaptenzorg*
Veel methoden en theorie├źn in de verstandelijk gehandicaptenzorg gaan over cli├źnten, over omgangsvormen en begeleidingsstijlen. Terecht, dat is je werk en daar word je voor betaald. Maar kwaliteit van zorg heeft ook alles te maken met de kwaliteit van contact. En daarin neem je jezelf mee. Een nieuw boek gaat over het belangrijkste instrument dat je ter beschikking hebt als zorgprofessional:...
Lees verder

Geld gevraagd voor horecaschool voor jongeren met een verstandelijke beperking
Er openen steeds meer lunchrooms waar mensen met een verstandelijke beperking werken. In Haarlem gaat de stichting Lotus College nog een stap verder en start een horecaschool met restaurant waar mensen tegelijkertijd kunnen leren en werken in de keuken of de bediening. Voor de inrichting van het restaurant zijn ze een crowdfundingsactie gestart.
Lees verder

Sporttalenten met beperking gehuldigd tijdens gala voor gehandicaptensport
In de Johan Cruijff ArenA zijn 28 november tijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport de winnaars van de verkiezing Uniek Sporttalent 2017 gehuldigd. Dat gebeurde door de chef de mission van de Paralympische ploeg, Esther Vergeer.
Lees verder

Win de vernieuwde Pictogenda
Pictogenda, de planner die veelal gebruikt wordt door jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking, is vernieuwd: eigentijdser, rustiger en met deels vernieuwde pictogramstickers. Deze zijn ook toegevoegd aan de Pictogenda Kalender. Speciaal voor de lezers van Klik is er nu een winactie.
Lees verder