De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

dinsdag 5 december 2017

Gehandicaptenzorg: Innovatieruimte ’s Heeren Loo: Voor iedere cliënt een eigen beleving*

Innovatieruimte 's Heeren Loo: Voor iedere cliënt een eigen beleving*
De nieuwe innovatieruimte van Groot Schuylenburg in Apeldoorn is voor iedereen. Maar voor cliënten heeft de ruimte extra betekenis: ze kunnen er hun droom laten uitkomen. Met behulp van speciale interactieve apparaten kunnen ze, ondanks hun beperking, bijvoorbeeld ervaren hoe het is om op een paard te rijden, aan een parachute te hangen of met dolfijnen te zwemmen. Reportage over de vele nieuwe...
Lees verder

Koraal betrekt emb-cliënten bij voorbereiding en uitvoering van sportieve evenementen
Zorgorganisatie Koraal besteedt veel aandacht aan een gezonde leefstijl. Zo worden onder de naam Koraal samen bewegen en beleven sportieve activiteiten aangeboden aan iedereen bij Koraal. Een nieuwe stap is het fietsen van de Elfstedentocht, een evenement dat de zorggroep in mei 2018 voor het eerst organiseert. Ook emb-cliënten worden hierbij betrokken.
Lees verder

Lvb-jongeren minder snel in de schulden door online training
Jongeren met een lichte verstandelijke beperking (lvb) zijn gevoelig voor groepsdruk en reclame. Tegelijkertijd hebben ze weinig besef van de waarde van geld en kunnen ze de gevolgen van hun handelen niet goed overzien. Reden genoeg om ze financieel weerbaarder te maken. Daarvoor heeft MEE NL een online leerprogramma opgezet.
Lees verder

Beeldzorg Centrale bij ASVZ: altijd contact met een begeleider
Bijna 100 cliënten van ASVZ kunnen sinds begin november gebruikmaken van de Beeldzorg Centrale. Bijvoorbeeld als ze een vraag hebben of gewoon even behoefte hebben aan een praatje. Ze hoeven dan niet te wachten op een begeleider. Het contact verloopt via een beeldscherm en camera. Je hoort en ziet elkaar dus.
Lees verder

Toolkit helpt cliënten met verstandelijke beperking om social media wijs te gebruiken
Zorgorganisatie 's Heeren Loo heeft nieuw beleid ontwikkeld rond de ondersteuning van cliënten bij het gebruik van social media. Bij dit beleidsstuk maakt de organisatie ook enkele praktische hulpmiddelen beschikbaar.
Lees verder