De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

dinsdag 5 december 2017

Gehandicaptenzorg: Geld gevraagd voor horecaschool voor jongeren met een verstandelijke beperking

Geld gevraagd voor horecaschool voor jongeren met een verstandelijke beperking
Er openen steeds meer lunchrooms waar mensen met een verstandelijke beperking werken. In Haarlem gaat de stichting Lotus College nog een stap verder en start een horecaschool met restaurant waar mensen tegelijkertijd kunnen leren en werken in de keuken of de bediening. Voor de inrichting van het restaurant zijn ze een crowdfundingsactie gestart.
Lees verder

Sporttalenten met beperking gehuldigd tijdens gala voor gehandicaptensport
In de Johan Cruijff ArenA zijn 28 november tijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport de winnaars van de verkiezing Uniek Sporttalent 2017 gehuldigd. Dat gebeurde door de chef de mission van de Paralympische ploeg, Esther Vergeer.
Lees verder

Veel gedetineerden met zware psychische problemen
In de penitentiaire inrichting in Vught zit een recordaantal gedetineerden met zware psychische problemen. Volgens directeur Erik Masthoff komt de toename mogelijk door de bezuinigen in de gezondheidszorg. "Een doorsnee gedetineerde op een psychiatrische afdeling is in de war, verstandelijk beperkt, gebruikt drugs en pleegt delicten. Dat is voor zorginstellingen niet de ideale patiënt," vertelt...
Lees verder

Meer vrijheid voor cliënt en medewerker in gehandicaptenzorg
Een grotere vrijheid voor cliënten én medewerkers. Dat was het doel van de campagne 'Samen op weg naar vrijheid' van Vilans. Met als eindresultaat drie interactieve hulpmiddelen voor medewerkers in de gehandicaptensector om te werken aan meer vrijheid in de zorg.
Lees verder

Nieuwe observatietool brengt tastontwikkeling in kaart
Hoe breng je de tastontwikkeling van cliënten met een visuele én verstandelijke beperking in kaart? Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtzienden en blinden, heeft hiervoor een nieuw observatie-instrument gepresenteerd: Tactiel Profiel MB (meervoudige beperking). Het is een vervolg op het eerder door Visio ontwikkelde Tactiel Profiel.
Lees verder