De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

dinsdag 5 december 2017

Gehandicaptenzorg: Dit is autisme: van hersenwerking tot aanpak*

Dit is autisme: van hersenwerking tot aanpak*
Waar komt het andere gedrag van mensen met autisme precies vandaan? En als je dit weet, hoe helpt je dat als begeleider dan om beter af te stemmen op wat deze mensen nodig hebben? In het nieuwe boek van Colette de Bruin probeert ze dit met neurobioloog Fabiënne Naber te ontrafelen.
Lees verder

Borsten betasten: begrenzen van puber met een verstandelijke beperking*
Mats is een matig verstandelijk beperkte puber. Medewerkers van zijn school willen met mij een afspraak maken om te praten over zijn seksualiteit. Mats blijkt dol te zijn op borsten, maar kan er steeds minder goed vanaf blijven. Seksuologe Daphne Kemner schrijft over het gesprek met zijn moeder en de medewerkers van de school.
Lees verder

Begeleiders Middin winnen vakprijs gehandicaptenzorg
Het team begeleiders van Binnenklingen 24 in Den Haag heeft de 'Wat een vak'-prijs van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland gewonnen. Zij begeleiden mensen met een verstandelijke beperking én dementie in de laatste fase van hun leven. De begeleiders van Middin krijgen de prijs donderdagmiddag in Utrecht uitgereikt.
Lees verder

Lokaal belangen behartigen van mensen met een verstandelijke beperking*
Stonden ouders en familieleden van mensen met een verstandelijke beperking vroeger aan de zijlijn, tegenwoordig neemt familiebeleid een steeds belangrijkere rol in. Maar hoe werk je aan een goede belangenbehartiging van mensen met een verstandelijke beperking, ook als ouders ouder worden? Vereniging KansPlus ontwikkelde hiervoor diverse instrumenten en organiseert speciale avonden om lokale...
Lees verder

Onderzoek mondzorg bij cliënten met autisme en verstandelijke beperking
Ben jij begeleider van volwassenen met een verstandelijke beperking én autisme? Dan is jouw mening heel belangrijk voor twee vierdejaars studenten Mondzorgkunde. Zij doen onderzoek naar mondzorg bij deze doelgroep.
Lees verder