De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 7 december 2017

Een vaccin tegen bloedkanker

Een vaccin tegen bloedkanker
Een allogene stamceltransplantatie is voor patiënten met bloedkanker een potentieel levensreddende behandeling. Hierbij krijgt een patiënt als het ware een nieuw afweersysteem. Toch komt de ziekte soms terug, of er ontstaat een afstotingsreactie tegen lichaamseigen cellen.
Lees verder

Veroorzaken kolen winderigheid of krampen?
Savooikool, spruiten, groene, rode en witte kool staan bekend als gasvormende voedingsmiddelen. Bij sommige mensen geeft de consumptie ervan aanleiding tot flatulentie, een opgeblazen gevoel en/of darmkrampen.
Lees verder

Een op vier Nederlanders heeft hersenaandoening
1 op de 4 Nederlanders heeft een hersenaandoening en 1 op de 5 sterfgevallen is het gevolg is van een hersenaandoening, zo blijkt uit onderzoek van het Nederlandse RIVM in opdracht van de Hersenstichting.
Lees verder

Kabeljauwhaas met snijbonen, prei en peppadew
Een heerlijk lijnvriendelijk gerecht met een originele toets.
Lees verder

Gevolgen overgewicht worden zwaar onderschat
We onderschatten massaal de nefaste gevolgen van obesitas. Dat blijkt uit een nieuwe studie aan de Universiteit van Bristol in Groot-Brittannië, waarbij naar de gezondheidsgegevens van zo'n 30.000 moeder-en-kindparen en 30.000 vader-en-kindparen werd gekeken.
Lees verder