De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 7 december 2017

Big Pharma heeft een slechte naam bij de geneeskundestudent

Big Pharma heeft een slechte naam bij de geneeskundestudent
Hoge winsten en onbetaalbare medicijnen bederven het imago van de farmaceutische industrie bij geneeskundestudenten (NRC Handelsblad)
Lees verder

Fusie maakt ziekenhuizen duur
De prijzen van fusieziekenhuizen stijgen sterker dan die van ziekenhuizen die zelfstandig bleven. (Trouw)
Lees verder

Jeroen Bosch Ziekenhuis wil ZANOB overnemen
Stichting Jeroen Bosch Ziekenhuis wil coöperatie ZANOB en daarmee ZANOB B.V. overnemen. De bedrijven hebben op 29 november 2017 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname. (ACM)
Lees verder

Zorgverzekeraar over Bavelse pillen: 'Afbouw antidepressiva ook mogelijk met bestaande medicatie'
De Bavelse apotheker Paul Harder heeft medicatie ontwikkeld waarmee het voor patiënten makkelijker zou zijn om antidepressiva af te bouwen. In Harders pillen zitten dezelfde werkzame stoffen als in reguliere pillen, maar dan vermengd met hulpstoffen waardoor de werkzame stof vertraagd wordt afgegeven. De pillen zitten in zogenoemde afbouwstrips. Het aantal patiënten dat de pillen afneemt,...
Lees verder

Interview Arie Booij: Geen breker, maar een bouwer.
In FarmaActueel Ziekenhuis is helaas een andere tekst verschenen, hieronder de juiste tekst van het interview met Arie Booij van Apotheek Haagse Ziekenhuizen: Niet onbekend in ziekenhuisfarmacie Nederland, want hij is al bezig aan zijn 6e opdracht in deze wereld. We zijn op weg naar Arie Booij, de bestuurder van Apotheek Haagse Ziekenhuizen (AHZ).
Lees verder

Het recept voor Botox lijkt gekraakt: biotechbedrijf brengt concurrent op de markt
Het recept van botox, na dat van Coca Cola het geheimste ter wereld, lijkt eindelijk gekraakt. Het Californische biotechbedrijf Revance gaat een concurrent voor het antirimpelmiddel op de markt brengen. Een sof voor botoxmaker Allergan: de farmaceut verdient jaarlijks meer dan 2 miljard euro aan de gladgespoten glabella van 's werelds miljoenen botoxgebruikers. (Volskrant)
Lees verder

Innovatie kan zonder hoge medicijnprijzen
Opinie: Zonder farmaceutische industrie geen nieuwe medicijnen, is het idee. Maar het klopt niet, aldus huisarts Hans van der Linde.
Lees verder