De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 4 november 2017

Zorgen en slaapduur: mogelijke recepten voor nachtmerries

Zorgen en slaapduur: mogelijke recepten voor nachtmerries
Waar komen nachtmerries vandaan? Enge dromen hangen vaak samen met psychiatrische stoornissen, maar ook mensen zonder geestelijke problemen krijgen ze. Britse klinisch psychologen ontdekten dat het krijgen van nachtmerries samenhangt met hoe lang je slaapt (minder dan zeven of meer dan negen uur) en of je veel zorgen hebt.
Lees verder

Laat kinderen vooral kind zijn
SIRE lanceerde afgelopen week een nieuwe campagne: 'Laat jij jouw jongen genoeg jongen zijn?' De campagne werd breed uitgemeten in de media, maar er zijn de nodige vraagtekens bij te plaatsen. Zo is voor veel mensen onduidelijk wie de afzender, SIRE, precies is. En heeft SIRE een punt: krijgen jongens in onze cultuur onvoldoende ruimte om zich te ontwikkelen?
Lees verder

Kleuren bij geuren zorgen voor scherpere neus
Bij synesthesie vermengt het brein verschillende zintuiglijke waarnemingen. Synestheten zien bijvoorbeeld kleuren bij letters. Of kleuren bij geuren. Die laatste variant zorgt ervoor dat je geuren beter kunt onderscheiden en benoemen, ontdekten Nijmeegse wetenschappers. De combinatie van zintuiglijke informatie zorgt voor een sterkere representatie van de geur in het brein.
Lees verder