De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 4 november 2017

ZonMW: Week van de implementatie: dit doet ZonMw

Week van de implementatie: dit doet ZonMw
Wat kan je als onderzoeker doen om je onderzoeksresultaten te implementeren in de praktijk? Die vraag houdt veel onderzoekers bezig. Nieuwe resultaten en inzichten uit onderzoek kunnen de zorg verbeteren. Maar het toegepast krijgen van deze resultaten en inzichten in de praktijk gaat niet vanzelf en duurt vaak lang. ZonMw stimuleert onderzoekers, beleidsmakers en praktijkwerkers gebruik te maken van de opbrengsten van projecten en programma's. Daarbij gebruiken we de lessen die we de afgelopen ruim vijftien jaar hebben geleerd bij het invoeren en opschalen van innovaties.
Lees verder

Programma congres Jeugd in Onderzoek online: meld u nú aan!
Het programma van Jeugd in Onderzoek, dé ontmoetingsplek voor iedereen betrokken bij de jeugdsector, staat online. Twee internationale keynotes, ruim 40 deelsessies en volop gelegenheid om te netwerken. Meld u snel aan en kies de deelsessies van uw voorkeur. Het thema van het congres op maandag 13 maart 2017 is 'Werken met het beste bewijs'.
Lees verder

Start 3 nieuwe onderzoeken naar Lymeziekte
De programmacommissie Lymeziekte, die advies kreeg van patiënten en internationale experts, heeft 3 nieuwe onderzoeken gehonoreerd. De projecten starten begin zomer 2017. Ze maken deel uit van het actieplan Lymeziekte.
Lees verder

Slimme ICT-oplossingen voor ouderen
Verpleegkundigen en verzorgenden hebben vrijdag 20 januari tijdens de inspiratiedag 'Op reis door de zorg' de eerste exemplaren van de brochure 'De Kweekvijver van AAL' met enthousiasme in ontvangst genomen. De brochure staat vol slimme ICT-oplossingen ontwikkeld met en voor ouderen, ervaringsverhalen en inzicht in de meerwaarde voor onze maatschappij.
Lees verder

Resultaat tussentijdse evaluatie IMDI
Internationale commissie evalueert Innovative Medical Devices Initiative. De resultaten en aanbevelingen zijn gepubliceerd in het evaluatierapport.
Lees verder

Deze week is eHealthweek!
Van 21 tot en met 27 januari is het eHealthweek. Daarom brengt ZonMw diverse door haar gefinancierde eHealth-projecten onder de aandacht.
Lees verder

Hulp voor professional bij inzet preventieve interventies
Preventieve interventies ondersteunen professionals in de behandeling van cliënten met psychische klachten of schadelijk middelengebruik. Uit onderzoek blijkt dat preventie van psychische aandoeningen loont: het is effectief en kostenbesparend. Maar preventieve interventies worden nog onvoldoende gebruikt.
Lees verder

Mediator 21: Doseren per doelgroep
Hebben mensen met ernstig overgewicht een andere dosis van medicijnen nodig? Catherijne Knibbe leidde een reeks onderzoeken naar deze vraag. Het leverde onder meer een rekenmodel op, dat in de toekomst voor elke patiëntengroep de juiste dosering moet kunnen voorspellen.
Lees verder

Nieuw programma Langdurige Zorg
ZonMw heeft van het ministerie van VWS het verzoek gekregen om een nieuw programma in de langdurige zorg op te zetten voor de komende vier jaar. Dit programma dient een stimulering te zijn van de beweging in de langdurige zorg die onder andere met het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) in gang is gezet.
Lees verder