De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 4 november 2017

ZonMW: Veel animo voor Innovatie door co-creatie

Veel animo voor Innovatie door co-creatie
Er zijn al veel aanmeldingen voor de ZonMw publiek-private samenwerking (PPS) dag Innovatie door co-creatie op dinsdag 7 maart 2017 in het Beatrixgebouw in Utrecht.
Lees verder

ZonMw stelt via Futurelab scholarships beschikbaar voor Clinical Development
Op 3 april 2017 gaat de eerste module van Paul Janssen Futurelab Leiden van start: dan start de online course Clinical Development Online. ZonMw stelt voor dit trainingsprogramma 9 scholarships beschikbaar aan de acht Universitaire Medisch Centra en het NKI/AVL.
Lees verder

Startende wetenschappers naar buitenland met Rubicon
Lees verder

Feedback gevraagd op jgz-richtlijn Dysplastische heupontwikkeling (DDH)
Voor de landelijke commentaarronde worden jgz-professionals uitgenodigd om op het concept van de nieuwe jgz-richtlijn Dysplastische heupontwikkeling te reageren. Dit kan tot uiterlijk 22 april 2017.
Lees verder

Start vervolgprogramma Zwangerschap en geboorte
Het vervolgprogramma Zwangerschap en geboorte is van start. Het ministerie van VWS heeft ZonMw hiervoor de opdracht gegeven. Er is € 12,2 miljoen beschikbaar voor de komende 4 jaar. Begin mei 2017 wordt de eerste subsidieronde opengesteld.
Lees verder

Projecten over verward gedrag binnenkort van start
In de komende weken starten de eerste projecten met het verbeteren van de opvang, ondersteuning en zorg voor mensen met verward gedrag en hun omgeving.
Lees verder

Effect van culturele interventies in de langdurige zorg
Volgens zorgprofessionals en (landelijke) media zijn steeds meer kunstenaars actief in de zorg. Ook wordt de maatschappelijke meerwaarde van culturele interventies voor de langdurige zorg in binnen- en buitenland erkend.
Lees verder

Gedrag inzetten voor preventie van antibioticaresistentie
Tot 4 april kunt u projectidee├źn indienen voor de 2e subsidieronde van het programma Antibiotica Resistentie (ABR).
Lees verder

Veldraadpleging kennisagenda 'Gezond ouder worden' gestart
Woensdag 8 februari 2017 heeft ZonMw de concept kennisagenda 'Gezond ouder worden' gepubliceerd. Wij nodigen u van harte uit om de concept kennisagenda uiterlijk 22 februari aan te vullen met ontbrekende kennisvragen.
Lees verder