De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 4 november 2017

ZonMW: Tweede projectleidersbijeenkomst TopZorg

Tweede projectleidersbijeenkomst TopZorg
'Hoe ga je om met informed consent?' en 'Wat zijn mogelijkheden om aan extra onderzoeksfinanciering te komen?' Op 12 oktober kwamen in het Oogziekenhuis Rotterdam TopZorg projectleiders en -betrokkenen bij elkaar om ervaringen uit te wisselen rondom deze en andere vragen. U vindt op deze pagina een kort verslag en de presentaties van de bijeenkomst.
Lees verder

To use or not to use (anymore)
Waarom gebruikt iemand drugs, terwijl een ander weerstand kan bieden aan die verleiding? En waarom raakt de ene gebruiker verslaafd en de andere niet? Belangrijke vragen waar een ERANID-project onder leiding van dr. Uwe Verthein, van het Zentrum für Interdisziplinäre Suchtforschung van de Universität Hamburg, de komende jaren antwoord op probeert te vinden.
Lees verder

C4Youth in dialoog met Groninger gemeenten
C4Youth ondersteunt de transitie en transformatie met kennis. De transformatie jeugd is volop in ontwikkeling; onderzoek in een steeds veranderende werkelijkheid is de uitdaging voor de werkplaats. Met actiebegeleidend onderzoek geeft de werkplaats hier handen en voeten aan. Eddy de Tiège, projectleider bij de werkplaats, deelde de ervaringen tijdens de coördinatorenbijeenkomst voor de academische werkplaatsen transformatie jeugd.
Lees verder

Vooraankondiging: nieuwe subsidieronde onderzoek naar nieuwe werkwijzen in de JGZ
Naar verwachting stelt ZonMw eind 2016 een subsidieronde open voor onderzoek naar nieuwe werkwijzen in de jeugdgezondheidszorg (JGZ). Deze nieuwe subsidieronde is onderdeel van het ZonMw-programma Versterking Uitvoeringspraktijk JGZ.
Lees verder

Stimuleringssubsidies lokale aanpak verward gedrag
De eerste subsidieoproep van het Actieprogramma 'lokale initiatieven mensen met verward gedrag' is opengesteld. De deadline voor het indienen van subsidieaanvragen is 6 december 2016 om 14.00 uur.
Lees verder

Vooraankondiging subsidieronde Active & Assisted Living
In februari 2017 wordt de nieuwe subsidieronde van het internationale programma Active & Assisted Living (AAL) opengesteld. De 'challenge' van de subsidieronde van 2017 is 'AAL packages/Integrated solutions: packages integrating different solutions based on ICT to support active, healthy and independent living of older adults'.
Lees verder

Trauma TopZorg Symposium: Afscheid van 'gemiddelde behandeling'
Niet behandelen van ouderen die na een val heup of schouder hebben gebroken is veel vaker een serieuze optie dan tot op heden wordt gepraktiseerd. Dat kan de conclusie zijn van het Trauma TopZorg Symposium 'Het ongeluk op de oude dag', dat zich donderdag 22 september afspeelde in de aula van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg. Lees het verslag van het symposium
Lees verder

Destructieve conflicten tussen ouders: richt de interventie op kind, ouders en sociaal netwerk
In gezinnen waar conflicten blijvend escaleren hebben kinderen weinig aan enkel een behandeling bij een psycholoog voor de gevolgen ervan. De impact van dergelijke destructieve ouderlijke conflicten op alle gezinsleden vraagt om interventies die zich niet alleen op het kind richten, maar ook op de ouders en zelfs op het sociale netwerk van ouders.
Lees verder

Subsidieoproepen lokale aanpak verward gedrag
De eerste 3 subsidieoproepen vanuit het Actieprogramma 'lokale initiatieven mensen met verward gedrag' staan online. De deadline voor het indienen van subsidieaanvragen is 6 december 2016 om 14.00 uur.
Lees verder