De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 4 november 2017

ZonMW: Start van Nationale Servicedesk

Start van Nationale Servicedesk
Personalised Medicine belooft behandelingen van ziektes en de gezondheidszorg te verbeteren door onderzoek naar het ontwikkelen van therapie op maat. Tegelijk brengt dit ethische, maatschappelijke en juridische vraagstukken met zich mee. Hoe zit het bijvoorbeeld met privacy en gegevensbescherming? Hoe om te gaan met persoonlijke gezondheidsinformatie die in Big Data besloten ligt?
Lees verder

Galenus Researchprijs (Prix Galien Research Award) 2017 voor dr. Mario van der Stelt
Op dinsdag 3 oktober 2017 werd de Galenus Researchprijs 2017 uitgereikt, winnaar was onderzoeker dr. Mario van der Stelt. Van der Stelt is associated hoogleraar werkzaam bij afdeling Moleculaire Fysiologie, Universiteit Leiden.
Lees verder

ZonMw Parel voor signaleren en melden niet opgehaalde psychofarmaca
Hans-Martin Don heeft op 5 oktober 2017 een ZonMw Parel uitgereikt aan de projectgroep Signaleren en Melden door Apothekers van Niet-Opgehaalde Medicatie voor mensen met een Ernstige Psychiatrische Aandoening (SMANOM-EPA). Een goed voorbeeld van een praktijkproject dat het verschil kan maken door vroegsignalering.
Lees verder

TopZorg: het 'nieuwsgierige klimaat' van Het Oogziekenhuis Rotterdam
Het Oogziekenhuis Rotterdam verleent een groot deel van alle topreferente oogzorg in Nederland. Het ziekenhuis loopt voorop in het ontwikkelen van behandeling en diagnostiek en biedt een opleidingsplek voor aios en fellows. Tijdens een sitevisit zag de TopZorg-commissie wat het ziekenhuis zo bijzonder maakt.
Lees verder

Ministerie van VWS stelt vragen aan ZonMw
De berichten in de media over ZonMw en een casus uit 2015 waarin sprake is van schijn van belangenverstrengeling waren voor het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aanleiding om de Tweede Kamer actief te informeren.
Lees verder

Fototentoonstelling van Bio Art and Design (BAD) Award
Op 6 oktober is de fototentoonstelling van Bio Art and Design (BAD) Award geopend tijdens de Nacht van de Wetenschap. Deze druk bezochte avond werd georganiseerd in de Centrale Bibliotheek in Den Haag.
Lees verder

Nieuwe subsidieoproepen Vroege Opsporing
Goed geïnformeerd kiezen bij bevolkingsonderzoek of health check en onderzoek en innovaties in de screeningspraktijk. Dat zijn de 2 onderwerpen binnen Vroege Opsporing waar u vanaf 17 oktober 2017 subsidie voor kunt aanvragen. De deadline voor het indienen van subsidieaanvragen is 18 december 2017 om 14.00 uur.
Lees verder

Vergroten maatschappelijke impact van voeding
Op 1 december 2017 organiseert het JPI HDHL haar 4e internationale congres 'To work towards more societal impact of nutritional science' in Brussel. De focus van het congres is het vergroten van maatschappelijke impact van voedingswetenschap en het samenbrengen van verschillende stakeholders. Wetenschappers, beleidsmakers, onderzoeksfinanciers, gezondheidsprofessionals en de industrie gaan de dialoog met elkaar aan.
Lees verder

Symposium 'Effectief werken bij conflictscheidingen'
Op donderdag 26 oktober 2017 organiseren de Gemeenten Hart van Brabant, Stichting Veilige Haven en Kompaan en De Bocht een symposium om de uitkomsten van het ZonMw-project 'Ketenaanpak Conflictscheidingen' te presenteren en middels workshops ervaringen te delen.
Lees verder