De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

woensdag 15 november 2017

ZonMW: Op weg naar meer focus en massa in sportonderzoek

Op weg naar meer focus en massa in sportonderzoek
In de subsidieronde van het Onderzoeksprogramma Sport en Bewegen 2017 ontving ZonMw 19 subsidieaanvragen. Samenwerkingsverbanden, zogenaamde projectconsortia, dienden voor ruim 7,6 miljoen euro aan subsidieaanvragen in. Dat is bijna 6 miljoen meer dan het beschikbare budget van 1.680.000 euro.
Lees verder

Sportinnovator Event XL; beleef sportinnovatie in de praktijk!
Op dinsdag 11 december vindt het Sportinnovator Event XL plaats in het Cars Jeans stadion in Den Haag. Het Sportinnovator Event XL is een initiatief van het Topteam Sport, uitgevoerd door ZonMw, en is dé landelijke ontmoetingsplek waar vertegenwoordigers vanuit de wetenschap, overheid, sport en bedrijfsleven niet alleen kennis uitwisselen, maar bovenal nieuwe verbindingen leggen.
Lees verder

Matchmaking voor onderzoek naar tabaksontmoediging
De deadline voor het indienen van een subsidieaanvraag over onderzoek naar tabaksontmoediging is 18 januari 2018, 14:00 uur. Om potentiële subsidieaanvragers uitleg te geven over het indienen van de subsidieaanvraag en kennis te laten maken met elkaar organiseerde ZonMw samen met de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR!) op dinsdag 31 oktober een informatiebijeenkomst.
Lees verder

Aankondiging subsidieronde zeldzame ziekten
Op 7 december 2017 opent E-Rare, het Europese ERA-Net project voor onderzoek aan zeldzame ziekten, de Joint Transnational Call (JTC) 2018.
Lees verder

Sociaal netwerk kan luchtwegweginfectie voorspellen
Lees verder

Dag van de mantelzorg
Op vrijdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag zetten we mantelzorgers in het zonnetje.
Lees verder

Internationale reizigers nemen multiresistente darmbacteriën mee naar huis
Een derde van 2001 onderzochte Nederlanders die naar verre bestemmingen reisden, pikten multiresistente darmbacteriën op. Dit blijkt uit de COMBAT-studie. Resistente bacteriën zijn bacteriën die resistent zijn tegen gebruikelijke antibiotica. Gemiddeld hield men deze 'import-bacteriën' 30 dagen bij zich. En de bacteriën verspreidden zich ook onder niet-reizende huisgenoten.
Lees verder

Onderzoek naar 'volhouden gezonde leefstijl' van start
De drie grootschalige consortia van landelijk samenwerkende onderzoekers, praktijkinstellingen en private partijen zijn van start gegaan. De consortia gaan in de komende 5 jaar nieuwe manieren vinden om een gezonde leefstijl lang vol te houden. Ze worden ondersteund door de Hartstichting en ZonMw.
Lees verder

Langer gezond werken in de bouw?
Werknemers in de bouw gaan eerder met pensioen dan de pensioengerechtigde leeftijd. Gezond en gemotiveerd werken kan helpen om daar verandering in te brengen. Volandis (voorheen Arbouw) heeft middelen ontwikkeld om hierin te ondersteunen, maar werkgevers en werknemers maken daar onvoldoende gebruik van. Waar dat aan ligt? Dat hebben Volandis, het VUmc en ErasmusMC onderzocht.
Lees verder