De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 4 november 2017

ZonMW: Nieuwe subsidieoproepen verward gedrag

Nieuwe subsidieoproepen verward gedrag
Wilt u samen met andere organisaties de ondersteuning, opvang en zorg voor mensen met verward gedrag verbeteren? Vraag dan nu subsidie aan. De deadline voor het indienen van subsidieaanvragen is 12 september 2017 om 14.00 uur.
Lees verder

Vier projecten Grote Trials van start
Recentelijk zijn de vier projecten van start gegaan, die binnen de eerste Grote Trials Ronde van het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen (GGG) subsidie hebben ontvangen.
Lees verder

Mediator 24: Geborgenheid, maar ook eigen regie
Kwetsbare ouderen ondersteunen bij het leiden van een waardevol en zelfstandig leven, dat was de ambitie van het Nationaal Programma Ouderenzorg dat in 2008 van start ging. Ouderen blijken de combinatie van geborgenheid en zelfstandigheid te waarderen. We spraken voor Mediator met commissievoorzitter Betty Meyboom en enkele projectleiders over de enkele belangrijke resultaten uit dit programma.
Lees verder

Oproep aan Nederlandse onderzoekers om mee te doen aan de Bio Art & Design Award!
Voor deelname aan de Bio Art & Design Award (BAD Award) van 2018 kunnen onderzoekers zich nu aanmelden! Deze competitie is bedoeld om getalenteerde internationale bio-kunstenaars en ontwerpers te laten samenwerken met Nederlandse onderzoeksgroepen uit de Life Sciences & Health. De samenwerking biedt deelnemers vaak inspirerende nieuwe inzichten op het grensgebied tussen kunst en wetenschap en leidt tot biokunst die voor een breed publiek wordt tentoongesteld.
Lees verder

24 pas gepromoveerde medisch onderzoekers ontvangen Veni van 250.000 euro
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan 24 pas gepromoveerde medisch onderzoekers een Veni-financiering van maximaal 250.000 euro verleend. In totaal kregen 154 onderzoekers deze subsidie. Veni biedt veelbelovende jonge wetenschappers de mogelijkheid om gedurende 3 jaar hun eigen ideeën verder te ontwikkelen.
Lees verder

Negen onderzoekers tillen onderzoek met adulte stamcellen op hoger plan
Het gebruik van adulte stamcellen en het toedienen hiervan bij patiënten is steeds beter mogelijk. Negen onderzoekers gaan nieuwe toepassingen van adulte stamcellen onderzoeken.
Lees verder

Direct-to-consumer genetische tests – de bomen en het bos
Met behulp van een genetische test kan de erfelijke aanleg voor allerlei eigenschappen bepaald worden. Het aanbod van deze tests groeit en er is een toenemende belangstelling van consumenten en media.
Lees verder

Antibiotica resistentie project wint Discovery award
Het AMC Research team heeft de Discovery award voor onderzoek naar antibiotica resistentie gewonnen. Binnen het door ZonMw en NWO-WOTRO gefinancierde project "RAPDIF", wordt onder andere gekeken naar de ontwikkeling van antibiotica resistentie in Burkina Faso. Promovendus François Kiemde heeft een eenvoudige diagnostische test ontwikkeld die naast malaria, gevoelig en makkelijk het genetisch materiaal van de meest voorkomende bacteriële bloed infecties bij kinderen in Burkina Faso kan aantonen. Dit onderzoek doen zij samen met de Afdeling Global Child Health van het AMC en de Clinical Research Unit in Nanoro (Burkina Faso).
Lees verder

Goedkeuring Europese commissie voor ERA-net voor Personalised Medicine
Op 28 juli 2017 heeft de Europese Commissie het voorstel voor een Europees Onderzoeknetwerk op het terrein van personalised medicine, ERA PerMed, goedgekeurd. Dit netwerk beoogt de samenwerking tussen Europese onderzoekfinanciers te versterken en toepassingsgericht onderzoek voor personalised medicine te bespoedigen.
Lees verder