De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 4 november 2017

ZonMW: Nieuwe onderzoeken van start naar de effectiviteit van bestaande medische (be)handelingen

Nieuwe onderzoeken van start naar de effectiviteit van bestaande medische (be)handelingen
In het ZonMw-programma DoelmatigheidsOnderzoek starten 6 nieuwe onderzoeken naar de effectiviteit van bestaande (be)handelingen in de medisch specialistische zorg.
Lees verder

'Als zorgonderzoeker moet je de praktijk heel goed kennen'
Tijdens HBO-V-stages en haar werk als wijkverpleegkundige zag Nienke Bleijenberg dat de zorg niet altijd is zoals die moet zijn. Hoe maak je zorg voor kwetsbare ouderen thuis beter en effici├źnter? Die vraag is haar drijfveer in alles wat ze doet: als onderzoeker, verpleegkundige en docent.
Lees verder

Sportimpuls 2016 projecten van start
Alle 107 toegekende Sportimpuls projecten zijn akkoord gegaan met de ZonMw-subsidievoorwaarden en kunnen binnenkort starten. Vanaf nu zijn de lijsten beschikbaar met de Sportimpuls projecten die de komende 2 jaar aan de slag gaan om meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen en te houden.
Lees verder

Onderzoeken naar onderbouwing van kraamzorg van start
Op 1 december 2016 starten 5 projecten naar de effectiviteit en invulling van (onderdelen van) de kraamzorg. Zorg op maat is hierbij een belangrijk uitgangspunt. De projecten leveren kennis over de (kosten)effectiviteit en invulling van de kraamzorg en over de indicering van kraamzorg.
Lees verder

Robots at your Service
Grootste EuRobotics Week evenement vindt plaats op 18 t/m 22 november 2016 in Amsterdam, Marineterrein, Kattenburgerstraat 5.
Lees verder

IMDI.nl op Innovation for Health
Samen naar een toekomst met duurzame gezondheidszorg! Op donderdag 16 februari 2017 neemt IMDI.nl weer deel aan het Innovation for Health congres in het WTC Rotterdam. IMDI.nl en ZonMw dragen bij aan deze vooraanstaande conferentie met verschillende presentaties over technologie├źn voor duurzame zorg.
Lees verder

Samenwerking gemeente, universiteit en GGD levert winst op voor maatschappelijke vraagstukken
Met het realiseren van Academische Werkplaatsen Publieke Gezondheid (AWPG) hebben praktijk en wetenschap vraaggestuurde onderzoeksactiviteiten op het gebied van de publieke gezondheid structureel versterkt. Dat is het belangrijkste resultaat uit de programmaperiode van 2005-2015.
Lees verder

Parel voor Versterk je enkel: blessurepreventie met toegankelijke tools
Zo'n 187 miljoen euro per jaar, dat zijn de maatschappelijke kosten van enkelblessures in Nederland. Daarom is effectieve preventie van groot belang. Het project Versterk je Enkel van het Onderzoekprogramma Sport draagt hier met twee toegankelijke tools aan bij. Voor dat resultaat ontving projectleider Evert Verhagen van het VUmc op 3 november 2016 een ZonMw-parel tijdens het symposium Sportblessurepreventie in Amsterdam.
Lees verder

Twee nieuwe bestuursleden Fawzia Nasrullah en Jacqueline Kool
Fawzia Nasrullah en Jacqueline Kool zijn benoemd als bestuurslid van ZonMw. Zij volgden op 1 november Elisa Carter en Hwa Tjoa op, die afscheid namen als bestuursleden.
Lees verder