De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 4 november 2017

ZonMW: Kennisplatform KEES presenteert resultaten

Kennisplatform KEES presenteert resultaten
Op donderdag 2 maart 2017 organiseert kennisplatform 'KEES (Kind En (Echt)Scheiding)' een slotsymposium. Tijdens dit symposium worden de resultaten gepresenteerd vanuit de gemeentelijke pilot vechtscheidingen. Naast projectmedewerkers zijn ook andere belangstellenden die in hun werkzaamheden te maken hebben met scheidingsproblematiek van harte welkom.
Lees verder

Wetenschappelijk onderzoek volledig toegankelijk
Over 3 jaar moet open science in de Europese Unie niet langer uitzondering maar de regel zijn. Dan zijn alle wetenschappelijke artikelen en zoveel mogelijk van de daarvoor gebruikte onderzoeksgegevens vrij toegankelijk voor iedereen. Met het Nationaal Plan Open Science, dat vandaag aan staatssecretaris Sander Dekker (Wetenschap) wordt aangeboden, nemen 10 organisaties het voortouw hierin.
Lees verder

TOP subsidie voor 10 excellente onderzoeksgroepen
Lees verder

Programma TopZorg versterkt samenhang zorg en onderzoek in niet-academische ziekenhuizen
Deze week stuurde minister Schippers de tussenrapportage van het ZonMw programma TopZorg naar de Tweede Kamer. Deze tussenevaluatie door het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg (iBMG) laat zien dat na twee jaar TopZorg de samenhang tussen zorg en onderzoek bij de deelnemende ziekenhuizen is versterkt en dat de kennisdeling verbetert.
Lees verder

Onderzoek naar langetermijngevolgen en overdracht chlamydia
Chlamydia is de meest voorkomende bacteriƫle soa in Nederland. Het aantal infecties blijft onveranderd hoog, vooral onder jongeren. Twee lopende projecten van ZonMw presenteren 10 februari 2017 op de jaarlijkse internationale Chlamydia meeting hun voorlopige resultaten.
Lees verder

Vier nieuwe verdiepende onderzoeken in de JeugdzorgPlus
In de loop van de eerste helft van 2017 starten 4 projecten die verdiepend onderzoek gaan doen op een aantal onderzoeksvragen. Deze vragen hebben betrekking op het verkrijgen van inzicht in de betrokkenheid van de sociale omgeving van de jongeren, follow-up-onderzoek en de behandeling van meisjes binnen de JeugdzorgPlus.
Lees verder

Een rookvrije start voor alle kinderen
Elke moeder weet vaak wel dat roken slecht is voor haar ongeboren kind. Toch lukt het veel moeders of aanstaande moeders niet om te stoppen met roken. In ieder geval niet in hun eentje.
Lees verder

Translationeel onderzoek: 22 projecten gehonoreerd
Tien gezondheidsfondsen, Health~Holland en ZonMw hebben gezamenlijk 22 projecten gehonoreerd. Alle betrokken partijen vinden participatie van patiƫnten en bedrijfsleven van groot belang omdat het vaak leidt tot een doelgerichtere aanpak en focus op implementatie van de resultaten.
Lees verder

Digitale innovaties voor het jeugddomein
In de loop van het eerste half jaar van 2017 starten 9 projecten waarin onderzoek gedaan wordt naar welke digitale innovaties daadwerkelijk een verbetering in de zorg in het jeugddomein realiseren.
Lees verder