De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 4 november 2017

ZonMW: AAL projecten op beurs Domotica & Slim Wonen

AAL projecten op beurs Domotica & Slim Wonen
Op 16/17 november vindt de 11e beurs Domotica & Slim Wonen 'Beyond big data!' plaats in het Evoluon in Eindhoven. Enkele Active and Assisted Living (AAL) projecten presenteren zichzelf via een pitch.
Lees verder

1 miljard euro extra voor onderzoek en innovatie
Ondernemers en wetenschappers, verenigd in de Kenniscoalitie, slaan de handen ineen in een oproep aan de politiek. Op donderdag 15 september heeft de Kenniscoalitie een Investeringsagenda en een Portfolio voor onderzoek en innovatie gelanceerd.
Lees verder

Onderzoekscatalogus Vakkundig aan het werk
In deze onderzoekscatalogus vindt u alle projecten van het programma Vakkundig aan het werk terug. Wat is de onderzoeksvraag? Hoe gaat het onderzoek in zijn werk? Wat is het resultaat en hoe kan dit in de praktijk worden toegepast?
Lees verder

Fast Track eHealth initiatief voor MKB-ondernemers
Om MKB-ondernemers te ondersteunen bij de opschaling van goede eHealth initiatieven, wordt momenteel gewerkt aan de inrichting van het 'Fast Track eHealth initiatief'.
Lees verder

Mediator 19: Toevallig opgemerkte ziekten: melden of niet?
Wetenschappelijk onderzoek kan afwijkingen bij een deelnemer aan het licht brengen die niet van belang zijn voor het onderzoek, maar wel voor de betrokkene. Bij het Erasmus MC is nu een medisch-ethisch kader ontwikkeld om daar doordacht mee om te gaan. In de nieuwste editie van online magazine Mediator een interview met Neuroradioloog Meike Vernooij van het Erasmus MC.
Lees verder

Kom (leren) fondsenwerven op de Nationale Zorgvernieuwingsdag
Heb je vernieuwende ideeën voor de zorg en ben je nog op zoek naar financiering? Kom dan 29 november 2016 naar de Nationale Zorgvernieuwingsdag. Dit is hét moment om in contact te komen met mogelijke financiers. En om handige tips te verzamelen over succesvol fondsenwerven en het verder ontwikkelen van jouw idee. Dit jaar is het thema: Zorg voor welzijn van oudere migranten.
Lees verder

Beter Oud worden
Met het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) is er tien jaar geïnvesteerd in betere zorg en ondersteuning voor ouderen. Dit boekje genaamd 'Beter oud worden' beschrijft in vogelvlucht de aanpak en opbrengsten van het NPO. En ook hoe er wordt doorgepakt en wat nog nodig is.
Lees verder

Aftrap eerste projecten Gewoon Bijzonder, Nationaal programma Gehandicapten
De projectleiders en andere betrokkenen van de eerste 6 projecten van Gewoon Bijzonder, Nationaal programma Gehandicapten zijn bijeen geweest om samen een start te maken. En om nader kennis te maken met het programma en met elkaar.
Lees verder

Onderzoek naar dementie: waar staan we, nu en over 5 jaar?
Bevindt het wereldwijde onderzoek naar dementie zich op een kantelpunt? Ter gelegenheid van Wereld Alzheimerdag een korte stand van zaken aan de hand van onderzoek uit het ZonMw onderzoeks- en innovatieprogramma Memorabel, onderdeel van het Deltaplan Dementie.
Lees verder