De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 4 november 2017

ZonMW: 5th World Conference on Research Integrity

5th World Conference on Research Integrity
Van 28 tot en met 31 mei is in Amsterdam de 5th World Conference on Research Integrity.
Lees verder

Subsidieoproep Sport en Bewegen geopend!
Vanaf vandaag, 30 mei 2017, kunnen projectconsortia een subsidieaanvraag indienen voor het ZonMw onderzoeksprogramma Sport & Bewegen 2017. Doel van de subsidieoproep is om multidisciplinair onderzoek, waaronder data science, op het terrein van (top)sport en bewegen te versterken en het gebruik van opbrengsten (kennis en data) te stimuleren. Hiervoor is 1.680.000 euro beschikbaar. Indienen kan tot en met 5 oktober 2017.
Lees verder

Vidi subsidie voor 14 excellente onderzoekers
Veertien projecten van excellente onderzoekers op het werkterrein van ZonMw zijn gehonoreerd voor een Vidi-subsidie.
Lees verder

Ruim half miljoen subsidie voor laboratoriummodel van bloedvaten
Onderzoekers van het Leids Universitair Centrum (LUMC) en het Leiden Academic Centre for Drug Research (LACDR) hebben een subsidie gekregen van 600.000 euro. De onderzoekers zullen het geld gebruiken om hun 'microvessel-on-a-chip-model' verder te ontwikkelen.
Lees verder

Veel belangstelling vervolgprogramma Zwangerschap en geboorte
Op 19 mei 2017 vond de startbijeenkomst Zwangerschap en geboorte plaats. Deelnemers leerden meer over de 'ins en outs' van het 2e programma Zwangerschap en geboorte en de openstaande subsidieoproep. Een enthousiaste groep van meer dan 100 mensen uit het veld van geboortezorg, onderzoeks- en kennisinstellingen was aanwezig.
Lees verder

Positieve evaluatie ZonMw: focus op impact
De externe evaluatie van ZonMw is positief. De commissie is onder de indruk van het werk en noemt ZonMw zowel nationaal als internationaal uniek en toonaangevend. Daar is ZonMw trots op!
Lees verder

De Medische Inspirator 2017 is van start gegaan
In de ronde van 2017 is er voor de Medische Inspirator prijs een samenwerking met de programma's Create Health en Innovative Medical Devices Initiative (IMDI) aangegaan. Er zijn 21 projecten ingediend voor de Medische Inspirator prijs van dit jaar. Met de start van dit nieuwe jaar gaan wij ook een nieuw logo gebruiken.
Lees verder

26 projecten over verward gedrag van start
ZonMw heeft onlangs 26 projecten over verward gedrag subsidie gegeven. In deze projecten werken diverse partijen samen om de opvang, ondersteuning en zorg voor mensen met verward gedrag en hun omgeving te verbeteren. De meeste projecten zijn inmiddels gestart.
Lees verder

Chronische ziekten behandelen met voeding
Voedingsmaatregelen kunnen een belangrijke rol spelen in de behandeling van chronische ziekten en kunnen in belangrijke mate bijdragen aan gezondheidswinst. De grootste gezondheidswinst is haalbaar bij de behandeling van cardio-metabole ziekten (zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en nierziekte). Gezonde voeding heeft niet alleen een positief effect op de chronische ziekte, maar ook op de algehele gezondheid. Voeding biedt daarmee een uniek voordeel boven farmacotherapie. Dit is de conclusie van een kennissynthese over de rol van voeding in de behandeling van chronische ziekten.
Lees verder