De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 4 november 2017

ZonMW: 11 nieuwe onderzoeken van start over vroege opsporing

11 nieuwe onderzoeken van start over vroege opsporing
ZonMw honoreert 11 nieuwe onderzoeken die gaan over nieuwe ontwikkelingen van vroege opsporing van aandoeningen in heel vroege stadia.
Lees verder

VWS investeert fors in sportonderzoek
De minister van VWS heeft vandaag bekend gemaakt dat zij de komende jaren extra investeert in sportonderzoek om de topambitie waar te maken en om te zorgen dat nog meer mensen gaan sporten. De belangrijkste extra investeringen zijn 1,5 miljoen voor topsportprogramma's, 2 miljoen voor de toelage van topsporters die niet in hun eigen onderhoud kunnen voorzien en 6 miljoen voor maatschappelijke relevant sportonderzoek.
Lees verder

Sportinnovator: 7 centra en 63 ideeën zijn ingediend
De tweede subsidieoproep van Sportinnovator is 21 juni 2016 gesloten. 7 centra en 63 ideeën voor de Nationale Sportinnovator Prijs zijn ingediend bij ZonMw. De eerste toekenningen vonden eind 2015 en begin 2016 plaats. Het Topteam Sport wil met Sportinnovator het rendement van kennis en innovatie in de sport vergroten. Naast wetenschap en sport zijn ook bedrijfsleven en overheden daarin belangrijke pijlers.
Lees verder

Professionals slaan handen ineen: geen sigaret voor, tijdens en na zwangerschap
Vandaag is de Taskforce Rookvrije Start in aanwezigheid van staatssecretaris Van Rijn (VWS) gelanceerd. De Taskforce bestaat uit vertegenwoordigers van alle professionals die te maken hebben met rokende (aanstaande) ouders.
Lees verder

Ambassadeurs maken wijkverpleging zichtbaar
'Het ambassadeurstraject heeft mij lef, competenties en vertrouwen gegeven om 'stem' te geven aan de cliënten en de beroepsgroep, waar ik ook kom', zegt Sonja Daalhuizen, wijkverpleegkundige bij Careyn en lid van de ZonMw-programmacommissie Zichtbare schakel fase 2. Sonja nam deel aan het eerste leertraject voor de wijkverpleegkundige.
Lees verder

Herry Nijhuis toekomstig directeur NWO domein TTW
Herry Nijhuis wordt de directeur van het domein Toegepaste en Technische Wetenschappen van het nieuwe NWO. Op 1 oktober 2016 begint hij als directeur STW. De activiteiten van STW worden per 1 januari 2017 ondergebracht in het domein TTW.
Lees verder

Burgerinitiatief ziekte van Lyme leidt tot actieplan VWS
Het ministerie van VWS heeft het actieplan Lymeziekte aangeboden aan de Tweede Kamer. Aan de hand van dit actieplan willen patiëntenorganisaties, onderzoekers, beleidsmakers, bedrijven en zorgprofessionals de diagnose, behandeling en preventie van Lymeziekte in de praktijk en het beleid verbeteren.
Lees verder

Psychosociale hulpverlening voor vluchtelingen
Er wordt al veel psychosociale hulpverlening geboden aan vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Dat blijkt uit het rapport 'Veerkracht en vertrouwen'. Het rapport geeft een overzicht van het aanbod van psychosociale hulpverlening én aanwijzingen voor onderzoek, ontwikkeling en toepassing.
Lees verder

Drie ZonMw onderzoekers krijgen Rubiconbeurs
Drie door ZonMw gesubsidieerde onderzoekers hebben van NWO een Rubiconbeurs gekregen. In totaal kregen 22 jonge onderzoekers zo'n beurs toegekend. Zij gaan aan buitenlandse topinstituten onderzoek doen.
Lees verder