De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

woensdag 1 november 2017

Wat te doen met miljard pillenstrips?

Wat te doen met miljard pillenstrips?
Het idee begon ongeveer anderhalf jaar geleden te borrelen bij Bob Beekman, marketingman bij medicijnfabrikant Teva in Haarlem. Nederlanders scheiden steeds beter hun afval en wat zou zijn werkgever aan deze duurzaamheidsgolf kunnen bijdragen? Na veel nadenken, brainstormen en overleggen staat de oplossing bij de medicijnfabrikant op kantoor: de Teva retourbox. (Haarlems Dagblad, gratis na...
Lees verder

Fysiotherapeuten en apothekers mogen zorgverzekeraars niet collectief boycotten
Fysiotherapeuten en apothekers mogen zorgverzekeraars niet collectief boycotten (FD, gratis na registratie)
Lees verder

'Een geïnformeerde burger is bereid om keuzes te maken in de zorg'
"Ik hoop dat jou nooit iets ernstigs overkomt. En dat ze dan zeggen: sorry, jij bent te duur. Ik gun het (Orkambi) heel de wereld en zeker mijn dochter. Die maar één wens heeft en dat is oud mogen worden."(NOS)
Lees verder

Nationale beleid voor etikettering van geneesmiddelen aangepast
Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft het nationale beleid voor etikettering van geneesmiddelen voor mensen (MEB 6) aangepast. Als gevolg van de wijzigingen in beleid voor etikettering, zijn ook de beleidsdocumenten voor de samenvatting van de productkenmerken (SmPC) (MEB 27) en bijsluiter (MEB 5) geactualiseerd.
Lees verder

Amazon gaat pillenmarkt aanboren
Geen enkele branche is Amazon te gek, ook de grote Amerikaanse geneesmiddelenmarkt niet. De financiële sector vreest dat het bedrijf zelfs gaat bankieren.(Trouw)
Lees verder

Zorgverzekeraars fingeren geldgebrek
Volgens de jaarrekeningen van de zorgverzekeraars schrijven zij rode cijfers. Burgers moeten zich voorbereiden op premiestijgingen. Maar wie goed kijkt, ziet dat er wel degelijk geld op de plank ligt. (Medisch Contact)
Lees verder

Apotheek 't Rikkelder en Apotheek Ruurlo gaan hun krachten bundelen
Gezien het inwonersaantal van Ruurlo (7800) is er slechts plaats voor één apotheek. Daarom gaan de twee Ruurlose apotheken fuseren. Dit betekent dat Apotheek 't Rikkelder en Apotheek Ruurlo samengevoegd gaan worden tot één apotheek.
Lees verder