De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

dinsdag 14 november 2017

VNG-commissie legt plannen verdeelmodel beschermd wonen stil

 
VNG-commissie legt plannen verdeelmodel beschermd wonen stil
Volgens de vereniging van gemeenten is er meer onderzoek nodig naar hoe groot de groep is die beschermd wonen en maatschappelijke opvang nodig heeft.
Lees verder

Medisch specialisten kritischer over ict dan huisartsen
Medisch specialisten ervaren meer problemen met digitale uitwisseling van zorginformatie dan huisartsen. Nader onderzoek is nodig over de vraag waarom dit zo is, schrijven Nictiz en NIVEL in de eHealth Monitor 2017.
Lees verder

Martin van Rijn bestuursvoorzitter Reinier Haga Groep
De voormalige staatssecretaris werd al langer genoemd als mogelijke bestuursvoorzitter van de ziekenhuisgroep.
Lees verder

'De Jonge steunt sociale benadering dementie'
Minister Hugo de Jonge van VWS gaat helpen om de sociale benadering van dementie breder te verspreiden. Dat heeft hij toegezegd aan hoogleraar Anne-Mei The bij de presentatie van haar nieuwe boek.
Lees verder

Levensverwachting Nederlanders relatief laag
Nederland scoort lager dan in het verleden wat betreft de levensverwachting. Dit blijkt het uit het tweejaarlijkse onderzoek Health at a Glance van de OESO.
Lees verder

Zilveren Kruis weert ongecontracteerde wijkzorgaanbieders
Zilveren Kruis neemt maatregelen tegen aanbieders van wijkverpleging zonder contract. Voor klanten die vanaf 1 januari 2018 in zorg komen, is vooraf toestemming van Zilveren Kruis nodig via een machtiging.
Lees verder

Prijs healthcare: 'De impact van dit initiatief is giga'
Pacmed is winnaar van de Impact in Healthcare award 2017. Het jonge bedrijf ontwikkelt beslissingsondersteunde hulpmiddelen voor artsen op basis van anonieme data.
Lees verder

'Voor alles een app. Ook in de ggz'
Bestuurders van ggz-instellingen kunnen ict niet meer 'weg delegeren'. Dat zegt Lex de Grunt, lid van de raad van bestuur van ggz-instelling Altrecht.
Lees verder