De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

maandag 13 november 2017

Villa Samson / Huisdieren in het ziekenhuis

Villa Samson / Huisdieren in het ziekenhuis
Vanaf 1 december opent Villa Samson de deuren naast het UZ Brussel op de Brussels Health Campus in Jette. Hier zullen gehospitaliseerde patiënten van het UZ Brussel hun eigen huisdier of een van de 'villahonden of -katten' in een huiselijke sfeer kunnen ontmoeten.
Lees verder

1 op de 4 werknemers in burn-out staat in contact met 'moeilijke' mensen
Mensen die constant in contact staan met 'moeilijke' mensen (klanten, patiënten, leerlingen) hebben meer kans op een burn-out. Denk maar aan verzorgend personeel, leerkrachten en medewerkers van klantendiensten. Zij gaan twee keer zo vaak naar een psychiater. De oorzaak?
Lees verder

Start 2 Yoga - 10. Yoga voor rust (avond)
De laatste yogasessie is ideaal voor &aposs avonds, want ze brengt je helemaal tot rust. Good Night yoga werkt alle stress van de voorbije dag weg zodat je straks helemaal ontspannen naar bed gaat en slaapt als een roosje.
Lees verder

Waarom ventileren niet helpt als u in huis rookt
Van 13 tot 17 november 2017 heeft de actieweek &aposGezond Binnen&apos opnieuw plaats. Thema dit jaar is: &aposWoon gezond, samen naar een rookvrij huis&apos. De actieweek loopt samen met de campagne "Binnen roken is nooit oké" van Kom op tegen Kanker.
Lees verder

Test je kennis over verschil griep-verkoudheid
Griep en verkoudheid zijn aandoeningen waarmee we in ons klimaat regelmatig te maken hebben. In de koude, vochtige jaargetijden, als onze weerstand extra wordt beproefd, komen deze aandoeningen het meest voor.
Lees verder