De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

maandag 13 november 2017

VGN: Week van de Werkstress

Week van de Werkstress
Van 13 tot en met 16 november 2017 wordt de 4e Week van de Werkstress georganiseerd.  Werkdruk hoeft op zich geen probleem te zijn. Maar als je te maken hebt met langdurige werkstress is het belangrijk om daar met elkaar het gesprek over aan te gaan. Tijdens de Week van de Werkstress  worden er veel activiteiten georganiseerd zoals de "Nu zeg ik nee vijfdaagse" van Vernet.
Lees verder

Onderzoek naar veiligheid breedplaatvloeren, naar aanleiding van het instorten van de parkeergarage in Eindhoven
Op 27 mei 2017 is een in aanbouw zijnde parkeergarage op Eindhoven Airport ingestort. In september heeft Adviesbureau Hageman hierover een onderzoeksrapport (informatiedocument) gepubliceerd. De reikwijdte van dit document is beperkt tot bouwwerken waarbij het grootste veiligheidsrisico wordt gezien. Het betreft bouwwerken die na 1999 zijn opgeleverd en een constructie hebben met breedplaatvloeren van geprefabriceerde breedplaten. Woningen en woongebouwen vallen vanwege de opbouw van de...
Lees verder

Persbericht: prof. dr. Petri Embregts stopt op 1 januari 2018 als directeur Behandelinnovatie en Wetenschap bij Dichterbij
Na negen jaar legt prof. dr. Petri Embregts haar functie als directeur Behandelinnovatie en Wetenschap bij Dichterbij neer. Deze functie heeft prof. Embregts vanaf 2009 onder andere gecombineerd met de door Dichterbij ingestelde bijzondere leerstoel 'Mensen met een verstandelijke beperking: Psychopathologie en behandeling'. Vanuit deze leerstoel heeft prof. Embregts de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (Tranzo, Tilburg University) geïnitieerd en opgebouwd.
Lees verder